Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig tudják még fejlesztgetn...

Meddig tudják még fejlesztgetni az autókat?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm vett egy új S-osztályt. Valami elképesztő, mit tud a kocsi.

Benne van szinte minden mai extra, hangulatvilágítás, masszázsfunkciós ülések, és azért már a mesterséges intelligencia is jelen van: lehet vele beszélgetni, illetve az önvezetést is tudná bizonyos szintig, ha a törvények engednék (de azért érdekes módon ha a sofőr bakizik, belenyúl a kormányzásba a kocsi), egyfolytában figyeli a kocsi a sofőrt.

Ma úgy elgondolkoztam rajta, hogy ezek után hova lehetne még fejlődni, mikor már szinte oda jutottunk hogy tényleg beszél hozzád a kocsi és teljesíti minden kívánságodat? Oké, húsz éve kimerült az S-osztály csúcstechnológiája egy naviban meg beépített telefonban, de szerintem a maihoz képest már tényleg nincs hova fejlődni.

Vagy szerintetek mit hoz a közeli illetve távoli jövő?

2021. aug. 12. 21:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Vannak trendek, amiket követnek. Ilyen most a SUV mánia, hogy a Toyota Yarisból is készül SUV szerü ”auto“. Értem én, hogy van létjogosultsága, de azért na.

Ami biztosan fejlödni fog, az az autok informatikai rendszere. Egyszerüen botrány néhány autó szoftvere (PSA Group) és érdekes néhány autó menürendszerének kinézete (BMW csempés menüje)

Biztosan többet fognak sporolni az autókon a gyártók és drágábban eladják a félkész termékeket. (Toyota RAV4 2019-es modellbe pl rendelhetö volt az Apple CarPlay kompatibilis fejegység, de akkor még a szoftver nem volt elérhetö hozzá…)

Biztosan nagyobbat fognak hazudni a gyártok, mint most és a wltp hatotáv meg -szerintem- a megtehetö valós hatótáv messze el fog ütni egymástól a jövöben.

Marketing.

2021. aug. 13. 10:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

ezek a dolgok már réges rég léteztek. Adaptív tempomat már volt 1998-as mercikben is, meg úgy minden kb ami ma is létezik, csak a gyártók minden évben úgy viselkednek mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.

https://www.youtube.com/watch?v=C1GyQ3f6kuw Érdemes megnézni mennyi mindent tudott már ekkortájt egy S merci, ilyet hogy pl érzékeli a levegőben a szmogot, és magától belső levegőkeringetésre kapcsol, pl alagútban? Még a mai autókban sincs ilyen... Vagyis biztos van párban, de nem egy elterjedt dolog....

2021. aug. 13. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!