Magnólia váltóolajról vélemény?
Automata váltóba kellene.
Azt javasolták hogy csak gyári olajat tegyek a váltóba, az olajshop.hu-n főként mannol márkájúakat dobott fel.
Minőségibb váltóolajnak minősül?
sosem halottam róla.
volt már a váltóban régebben is olajcsere?
Olvastam olyat, hogy ha nem volt benne, akkor nem szabad cserélni, mert több kárt teszel vele mint hasznot. az új olaj leoldja a régi szennyeződéseket, ami eltömíti az apró olajfuratokat, és kapufa.
Utántölteni javasolták csak abban a cikkben.
Sosem halottam még magnólia váltóolajról amúgy.
"Sosem halottam még magnólia váltóolajról amúgy."
Én is néztem amúgy nagyot, de valószínű autokorrekt :D
Mannol-t akart írni.
Na a mannol már más tészta.
Manuális váltós kocsimba lecseréltem a gyári váltóolajat, mannol-ra.
Ekkor a kocsiban 4 évesen 115 ezer km-volt.
Tettem ezt azért mert bár azt írják "élettartam" olaj van benne, autós cikkek szerint ez csak propagandaszöveg. Vagyis nem, attól függ kinek mennyi az "élettartam", és javasolták, hogy érdemes eltérni a gyári "élettartam" olajfétistől.
Hát azóta kissé keményebb lett a váltás, és motorfék üzemben mintha egy picit jobban "süvít"-ene, pedig a max szintig van töltve.
lassan megint esedékes lesz, legközelebb szerintem valami más típust teszek bele...
75w 90 est kapott
"75w 90 est kapott"
És ezen túl az előírt gyári minősítésnek megfelelőt?
Mint a Mannol lefizetett embere :-), még ennek ellenére is lehetségesnek tartanám, hogy a friss Mannol nem rosszabb, mint a leeresztett használt gyári olaj.
Mi van akkor, ha a keményebb váltás, vagyis az, hogy a szinkrongyűrűk nehezebben mennek be a helyükre, a nagyobb viszkozitásra utal? Feltéve, hogy a használt olaj viszkozitása lecsökkent, mert összetöredeztek benne a hosszabb szerves molekulák.
De ez tényleg csak egy elfogult spekuláció egy reálisabb árazású olaj védelmében. :-)
Bár egy automata váltó idő előtti tönkremenetele az tényleg nagy kockázat. Nem olyan, mitha csak a motornak választana olajat az ember.
Ez nehéz ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!