Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez tényleg normális jelenség?

Ez tényleg normális jelenség?

Figyelt kérdés

Van egy automata autóm, nem gyenge, 184 lóerő.

Ha lassan gyorsulok néha ránt egy kicsit felfelé váltásnál, ha jobban odalépek neki illetve lefelé észrevétlenül vált. Egyik ismerősöm szerint ez normális, mert nagy a kocsi nyomatéka.

Ez mennyire igaz?

2021. aug. 10. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

valtotol fugg

kb az osszes duplakuplungos valtonak van egy ilyen lagy rantasa alacsony/kozepes terheles mellett (vagyis en meg nem ultem olyanban, aminek ne lenne)

nem is rantasnak neveznem, hanem csak egy pillanatra visszavesz a teljesitmenybol kozvetlenul valtas elott

a sportautokban levo valtok magas terheles mellett azok, amik mashogy viselkednek a momentan szandekos gyujtaskihagyas miatt, de azok durrognak is, arrol lehet tudni

2021. aug. 10. 17:24
 2/5 A kérdező kommentje:

#1 Igen, nálam is az a helyzet hogy inkább vásszavesz egy pillanatra és azért érezni rántásnak, viszont nem duplakuplungos, egyszerű automata (ZF 6HP).

Bár azt hallottam hogy sportautókban direkt úgy csinálják hogy legyen váltáskor egy enyhe rántás - mert egyesek szerint az illik hozzá - de ez nem egy sportautó.

2021. aug. 10. 17:29
 3/5 anonim válasza:
100%

Feltételezem ez egy BMW lesz.

Nemrég nekem is volt e91 20d automata.

Csak 2-esbe rántott felváltásnál máshol nem lehetett érezni, sajnos ezt a hibáját nem tudtam megoldani, de ismerősnek volt valami program frissítésen ami megoldotta a váltó ütését.

Facebookon van több automata váltós csoport ahol nagyon segítőkészek !

2021. aug. 10. 21:50
 4/5 A kérdező kommentje:

#3 Igen, talált, szintén E91 20d 2011-ből :)

Amúgy én is utána érdeklődtem szakinál, ő azt mondta hogy ha kevés a váltóolaj akkor lehet ilyen. Mert néha olyat is csinál, hogy ahogy P-ből R-be vagy D-be teszem, egy nagyon aprót rúg. Erre azt mondta az olaj lesz.

2021. aug. 10. 21:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez az előjel. Lehet még 100 ezer km-t is elmegy így, ha szerencsed van, de ezek már apró jelek. Egy olajcsere azonnal.
2021. aug. 11. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!