Autószerelők? Miért csinálja ezt az Opelom?
Van egy Opel Astra 1.8 benzinesem
Amikor indulok, vagy haladok és gázt adok felpörög hirtelen majd lassan vissza. Nagyon szarul gyorsul elozni mar nem lehet vele
2003
1.8 125 le
Nagyon sok dolgot nem lehet távolról kitalálni, de ezek a tünetek nagyon jellemzőek. A motor felpörög, az autó nem gyorsul. A váltó mechanikus => megszakadt a kapcsolat a motor és a váltó között. Miért? Mert egy kopó alkatrész -a kuplung- elkopott.
Kínodban kigondoltad ezt az elnyalt féltengely ricnit, mint okot. De ez egyrészt sokkal ritkább, másrészt ebben az esetben mitől jönne vissza a hajtás, ha lecsökken az átviendő nyomaték?
Hadd ajánljam figyelmedbe a "ritkább", ritkán szó jelentését:
"1. kevés alkalommal; nem gyakran."
Mint mondottam, majd rájössz egyszer. Odamenne hozzád a kérdező, te puszta kivagyiságból kicseréled vaktában a kuplungjàt, majd koppansz hogy még mindig nem jó. Persze gerinced az màr nem lenne benyelni a többlet költséget amit okoztál. Csak távolról nagy az arcod.
Én már futottam bele ilyenbe. Nem kellemes amikor az egód szarvát letöri a valóság. Akkor válik el milyen szakember vagy. Én lenyeltem a békát és tanultam belőle. Nincs vaktába diagnosztizálás. Akkor sem ha 99% az eséje.
Te is rá fogsz erre döbbenni. És fájni fog. Akkor majd megtanulod milyen haszontalan szó a RITKÁN. Mert az ügyfél nem fogja kifizetni a kuplung árát, csak azért mert az a GYAKORI hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!