Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan ejtjük a Lancia autó...

Hogyan ejtjük a Lancia autó nevét?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 22:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A TotalCaron egyszer le volt vezetve egy kiejtési adag, abban benne is volt, hogy Lancsa. Vagy Lancsia?

Mert a cikk írója írta is, hogy a lándzsából gondolják is a magyarok a lancsát, de arra nem emlékszem, hogy tévesen-e!

2010. aug. 29. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:

"Lancsia

Csiaó. Ugye milyen hülyén hangzik? Nem is köszön így senki, a Lanciát mégis nagyon sokszor hallani Lancsiának ejtve. Pedig Láncsá az, az olaszban a cia az csa (hacsak nincs az i-n a hangsúly, pl. farmacia). Na, mit jelent eredetileg a Lancia?: Hát persze, hogy egy olasz vezetéknév. Az autógyárat ugyanis Vincenzo Lancia alapította 1906-ban, Torinóban.

Zászlós lándzsa

Külön vicces, hogy a lancia szó - már-már túlzottan tájékozott hírszerkesztőnk szerint - lándzsát jelent, ezért is szerepel az emblémában egy lándzsa, zászlóval. És a lándzsát sem ejtjük lándzsiának.

Ide kívánkozik, hogy az örökös ralibajnok Lancia Delta Integrale helyesen Láncsá Delta Integráleként ejtendő, tehát nem néma a szóvégi "e", hanem nagyon is kiejtendő. Integrále, mondja, maga integrál-e?"

2010. aug. 29. 20:41
 13/15 anonim válasza:
Nekem a nagyim kiejtése a kedvenc. Honta Csivics ->Honda Civic
2011. febr. 7. 20:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Honda CR-V-re hallottam már 'honda cr öt'-öt is :)
2011. febr. 7. 20:08
 15/15 anonim válasza:

Olaszok láncsá - ként ejtik. Az "a" náluk valahol a mi "A"-nk és "Á"-nk között van, közelebb az "A"-hoz. "Á" hang nincs is az olaszban.

Csak mi rakunk bele egy kis "I"-t, és "A"-val ejtjük.

Nekem 4db Lanciám is van, elvileg jól tudom.

Lancia jelentése: lándzsa, szigony....

2012. jan. 19. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!