Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyári katalizátor helyett egy...

Gyári katalizátor helyett egy másik katalizátor van fent, emiatt lehet baj műszakin?

Figyelt kérdés

Leszedték a katalizátort, (cserére szorult) ehelyett egy másikat tettek fel ami formára minden ugyanaz vagy hasonló, de szerintem ugyanaz csak annyi, hogy ennek elvileg ki van belezve a belseje, de viszont műszerfalon nekem nem jelez semmilyen hibát…

Tehát ha üres lenne a belseje akkor jeleznie kéne nem?

Hangját észrevettem picit másabb lett, hogy tudom vagy hogy látom hogy ez a katalizátor most jó-e vagy sem? Üres a belseje vagy sem?

Műszakin ebből nem lehet gondom? Műszaki miatt azért aggódok mert másabb lett a hangja, meg ha üres a belseje akkor nyilván magas lesz a co2 kibocsátása, nem?

2021. aug. 6. 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:

sanszos, hogy emissziómérésen nem fog átmenni

lehet, hogy átgurul, de készülj rá, hogy nem

2021. aug. 6. 10:16
 2/3 anonim ***** válasza:
56%
#1 emissziómérés... az... akkor mi a francért tekereg az utakon még mindig 20+ éves dízelautó, mikor több mint a fele már feketét okád magából?
2021. aug. 6. 10:17
 3/3 krwkco ***** válasza:

Nem mindegy, hogy kb. milyen évjáratú az autó. 2000-2004 után két lambdaszondás autókat gyártottak. Ezeken észreveszi az elektronika, ha nem működik a katalizátor és kigyujtja a szervíz lámpát. Ha az izzó nincs lekötve, nincs átkötve egy másikra.

De a hibaolvasás jelzi, ha üres a katalizátor és a vizsgán a hibakódok miatt fog elbukni az autó.

2021. aug. 6. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!