Féktárcsából mindegy milyen átmérőjűt veszek az autóra? Bővebben lent.
Ate féktárcsát (+ betétet) szeretnék venni, na most ugye az én autómhoz van 276 és 300mm átmérőjű is.. számít, hogy melyiket választom? Én a 300-asra gondoltam, feltételezve, hogyha nagyobb kevésbé melegszik, stb.
Vagy ez nem így működik, figyelembe kell vennem mást is? Kerék mérete, stb. .? Köszönöm 🙂
A raktad fel a napokban a betétes kérdést is?
Gyári méretet raknék fel, ami volt rajta ez előtt is. Nem variálnék. A mérnökök kiszámolták, hogy milyen kell rá.
Elképzelhető, hogy nem ugyanaz a féknyereg megy a 300-as és a 276-os tárcsára. És igen, a felni mérete is számíthat. Egy 15"-os felni már nem biztos hogy elfér a féknyeregtől a 300-as tárcsán.
Akkorát tudsz felrakni amekkora rajta van hiszen a nyeregtartó konzol adott, a nyereg adott. Ha túl kicsi a tárcsa akkor nem fekszik fel a betét (egy része le fog lógni a tárcsáról), ha túl nagy akkor pedig a tartókonzolt nem tudod felrakni és egyáltalán nem lesz féked.
Akkor válthatsz méretet ha minden mást is cserélsz a nagyobb fékrendszerű autóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!