Műszerfal műanyag borítása ragacsos. Létezik erre valamilyen ápoló?
2003-as passatom műszerfalának bizonyos részei ragacsosak, gondolom mert műanyag elöregedett, vagy nem tudom miért. Próbáltam külöböző otthoni szerekkel + dörzsolni, de száradás után is ragacsos.
Ti tudtok rá megoldást?
Arra a gumis műanyagra gondolsz? hát az elég gáz tud lenni...
Ha kemény műanyag akkor jó rá egy sima jobb minőségű mosogatószer, pl Jar.
Azért ragad mert a zsíros koszos dzsuva rágyógyult gyakorlatilag és a meleg miatt mégjobban beleivódik a kis barázdákba, egy kopott kormányon is ugyan ez szokott előfordulni de ott jellemzőbb mint a műszerfalon.
Én a helyedbe vennék egy flakon clin ablaktisztítót és egy tekercs papírtörlőt. A felületet jó alaposan fújd be lehetőleg a habosítóval és várj 3-5 percet hogy jól átázzon és akkor törölgesd le szépen. Elsőre biztosan nem jön le minden dzsuva de utána a sima permetezős funkcióval szépen befújod és papírtörlővel törölgeted jó szárazra, ha továbbra is koszos és a papírtörlőn is látod hogy koszos akkor addig addig csinált ameddig nem tűnik el a ragacs és a papírtörlő sem marad tiszta. Ez jó arra a műbőrös felületre is. Én a kormányon csináltam meg ezt jó sokat és azóta havonta áttörölgetem amit már jóval könnyebb. Ha esetleg úgy fogom meg hogy koszos a kezem tehát látványosan koszos akkor amint végeztem a dolgommal és tiszta lett a kezem áttörölgetem jó alaposan a kormányt.
Az jó lesz, ha nem hagy nyomot használd az egészen.
Nem (főként) kosz az ami rajta van, a puha bevonat ami megfárad idővel. Ezt tudod leszedni és kapsz egy natúr műanyag részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!