Nem melegszik a motor 70 fok fölé városon kívül. Mitől?
Figyelt kérdés
Probléma a következő, van egy Peugeot 406 2.0hdi és ha hosszú úton megyek pl. 60km nem melegszik a motor fel 83 fokig(ahol nyit a termosztát), cseréltem termosztatot mert a régi szét ment de így se akar melegedni, városba felmegy 83fokig a víz de amint kierek a városból a menetszel vissza is hűti 70fokig a vizet, mi lehet a gond? Lemertuk és tényleg annyi a vizhofok szóval a jeladó jó.2021. júl. 24. 11:49
1/9 Beviz Elek válasza:
Ez a termosztát is rossz vagy ha megoldható akkor rosszul lett berakva és átereszti maga mellett a hűtőfolyadékot.
2/9 A kérdező kommentje:
A termosztato leteszteltuk és jó, illetve eléggé fix a helye így tuti jól van benne mert máshogy nem fér be a házába.
2021. júl. 24. 11:57
3/9 anonim válasza:
Cserélj hűtőfolyadékot esetleg.. hátha.:)
4/9 A kérdező kommentje:
Megvolt az is a termosztát cserével, át is lett mosva, illetve még annyit hozzatennek hogy a ventilátor se kapcsol be szóval az se hűtheti vissza, illetve nem is hengerfejes az autó, viszont új hűtő van benne amit még nem én raktam bele hanem az előző tulaj egy valeo típusú esetleg arra gondoltam hogy annak nagyobb a felülete és azért lehet ez, Fb s csoportba se tudtak rá mit mondani csak annyit hogy takarja le a hűtő felét egy kartonpapirral, így jobban melegszik viszont nem athidalni akarom a problémát hanem megoldani
2021. júl. 24. 12:24
5/9 krwkco válasza:
Ha nem nyit a termosztát, akkor mindegy, hogy mekkora a hűtő, mert nem kering benne a víz.
Egyébként a hűtő csöveinek a hőmérsékletéből (elég a tapintás) lehet tudni, hogy nyitva van-e a termosztát vagy van-e valami gond ami miatt a víz áramlik a hűtőben.
6/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk igen ha 70fokon van a fix azt már érzem hogy meleg a hűtő, esetleg lehet valaki anno nem jól kötötte be a csöveket?
2021. júl. 24. 12:40
7/9 Beviz Elek válasza:
Nagyon nincs mit elrontani a csövek bekötésén de mindegy is, a termosztát akadályozza meg hogy túlhűljön a motor. Vagy rosszul van berakva a termosztát vagy nem jó ez sem.
Könyörgöm nézz meg egy ábrát/videót hogy hogy épül fel a hűtőrendszer.
8/9 anonim válasza:
Ha meleg a hűtő már 70 fokon, akkor bizony a termosztát rossz. Termosztát utáni csövet is fogd meg!
9/9 anonim válasza:
A termosztát a rossz mert átengedi még a hideg vizet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!