Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes megtartanom a dízel...

Érdemes megtartanom a dízel autómat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy vettem korábban egy dízel autót, név szerint egy B7 2.0 CRTDI Passatot, de munkahely változás miatt nem teszek meg vele nagyobb távokat. Az érdekelne, hogy esetleg ha napi 10 km-re használom akkor mennyire gyakran kéne "meghajtani" egy nagyobb távon? Illetve ilyen használat mellett mennyire gyorsan menne tönkre?

2021. júl. 18. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Elég, hogyha hétvégén elviszed egy nagyobb körre. De valóban nem éri meg, én ha csak ennyit autóznék, akkor elektromosat vennék. Azok valóak ilyen nagyon rövid távra és nagyon jók is. Mégha egy idősebbet is tudsz csak venni, valami első generációs Leafet, az is kiszolgál. Persze azzal nem tudsz elugrani 100 km-re se, ha hirtelen dolgod lenne valahol. Ezt te tudod. Ha megteheted a cserét és telik egy elektromosra, akkor bátran ajánlom. Vagy pedig kisköbcentis benzines. Valami 1.0-ás, 1.3-as benzin.
2021. júl. 18. 03:51
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Ezzel én is ugyan így voltam. Szintén CR-dízel, de még pont részecskeszűrő nélkül. Így ebből a szempontból egy gonddal kevesebb. Aprópénzért eladni, drága pénzen venni egy öreg Leafet és nyaralni busszal, vonattal járni nem látom értelmét.

Nálam maradt a dízel. Eddig 2,5 év telt el, egyelőre nem lett semmi baja. Kb 2 havonta megyek vele amúgy is hosszabb (500-600km) utat. Addig a köztes időben pedig két hetente kerülök vele a város mellett (50-60 km) autópályán egy kört.

Egyedül annyit vettem észre, hogy sok városozás után ha nyomok egy nagyobb gázt és mivel nincs részecskeszűrő, ilyenkor nyom ki egy kis korompamacsot. De emiatt annyira nem aggódom. Szerintem ez csak a kipufogóban lerakódó korom. Miután meghajtottam, ha padlózom se csinálja, csak megint egy idő után eltöltött városi üzem után.

2021. júl. 18. 07:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Biztos nem adnám el. Én is egy 2.0 CR-t használok napi 2x15 km munkába járásra hétvégente 2x100 km pálya. 260k felett van benne, egyszer cseréltem EGR-t, de azt inkább a sok futásnak és az előző tulajnak tudnom be.
2021. júl. 18. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb dízelmotor az utóbbi 10 évből, bűn lenne eladni. Az ég világon semmi baja nem lesz, ez egy bullshit, hogy el kell vele menni Münchenig, ha egyszer beindítottad.
2021. júl. 18. 09:23
 5/8 anonim ***** válasza:

A #4-es hozzászólásra reagálva.

Olvass utána a rövidtávú használatnak. Ha gyakorlatias vagy és van rá lehetőség, szedjél szét egy rövid távon használt diesel motort, hengerfejet. Utána térjünk erre vissza.

2021. júl. 21. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:

5ös

Olvastam sok mindent, de elmondok valamit, mégtöbbet használtam és használok is CRTDI motorokat, ovijáratra is :)

2021. júl. 21. 16:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Az utakon lévő rengeteg személyautónak kb a harmada dízel üzemű Magyarországon. Kötve hiszem, hogy ezekkel minden egyes napon kivétel nélkül körbejárják az országot Zalaegerszegtől Záhonyig. Mégsem látok naponta ezerszámra, vagy milliószámra az út szélén műszaki hiba miatt megálló dízel kocsikat.

Nem használ nekik a rövid táv, de ezért nem papírból vannak ezek. Ha időnként meg vannak hajtva, ennyit ki kell hogy bírjanak. Nem utánaolvasgatok a témának, hanem tapasztalatból írok. Jelenleg kettő darab dízel autó van a tulajdonomban. Mindkettő modern, CR-dízel. Az egyik már 340.000 km óta van nálam. A másik Euro6-os, minden bonyolultságával, ráadásul biturbós.

2021. júl. 21. 17:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

1.2 crtdi. 10 évesen van benne 80 ezer km. Sok a rövidtáv, 2x10 km/nap. Hosszabb táv nyaraláskor vagy havi egyszer vidék 50km.

Köszöni szépen még gyári minden, egr, dpf, turbó.

Fogyasztás városban 5,7, városon kívül 4,9.

Úgyhogy szerintem bullshit ez a dolog, hogy a sok rövidtáv megöli. Annyira vékony olajokat gyártanak már, hogy kb hidegen is folyik szépen az olaj ahogy kell. 0w30, 5w30.

2021. júl. 21. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!