Elromlott az autónkban a kormány elektromos szervóját vezérlő egység. Ki fog ilyen esetben fizetni?
Egy 2016-os Skoda Octavia-ról van szó. Menet közben egy kereszteződésből kikanyarodva elnehezült a kormány, majd utána egy pillanat múlva akkora erővel tekerte ki a kezemből a kormányt, hogy majdnem kitörte az ujjaimat. Nekicsapódtam egy villanyoszlopnak. Miután "megálltam" a kormány ide-oda rángatózott, olyan 90°-okat tekerődött ide-oda álló helyzetben. Levettem róla a gyújtás kapásból. Elvitettem a szerelőmhöz az autót (már nem szakszervizbe hordom). Ott is produkálta a jelenséget, álló helyzetben rángatózott a kormány, és a kerék is mozgott közben, úgy, hogy nem fogta senki a kormányt. Azt mondta a szerelőm, hogy még nem látott ilyet soha, de már hallott ilyenről, viszont ott egy baleset után csinálta az autó. Nekem meg ugye előtte, ebből lett a baleset. Szerencsére nem mentem gyorsan, lökhárító és lámpa csere lesz csak, a többi része ép maradt az autónak. Plusz ugye a vezérlő egység is cserés. Felhívtam a biztosítót, hogy ilyenkor mi a helyzet, mert ez azért elég speciális egy hiba és baleset. Mivel nincs Casco-m, ezért nem fizet, mert ilyen esetben vagy én okoztam a balesetet, vagy az autó nem volt megfelelő műszaki állapotban, ezekre pedig a kötelező biztosítás nem terjed ki.
Akkor tényleg nem is lehet semmit csinálni? Ez egy olyan hibalehetőség, amire nem lehet felkészülni, lévén hogy szinte soha nem is történt ilyen még. Gondolom a importőrt/gyártót már semmi értelme nincs megkeresni ez ügyben, lévén hogy garancia már nincs az autóra.
Tudnám mi volt a baj a hidraulikus/mechanikus kormányszervókkal.
Talán hogy sosem szartak be?
Az lehet hogy a tömitések egy idő után tönkre mentek.
De azért ilyen nem volt azokkal és még most sincs hogy önállóan neki visz a fának.
Sőt a teher autók szervója mind máig olajos, hidraulikus.
Nekem is olajos és 17 éves , sose volt semmi baja.
Erre Casco talán fizetne. Ha nincs cascód akkor miért gondoltál a biztosítóra?
Gyártónak van gyártói garanciája és felelőssége. A magyarorszagi disztributornál illetve a kereskedőnél probalkoznek.
Olvass vissza te nagyon sötét. Az előző oldalon megkapod a választ.
AZ már régen megdőlt hogy német autók olyan nagyon jók lennének.
Már mindegyik a fejükre nőtt, minőségre , kinézetre és tarttósságra meg főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!