Miért okádja a benzint a zsigulim benzinpumpája?
Nemrég újítottam fel a benzinpumpát. Kicseréltem a membránokat meg szinte mindent. Kivéve a nyomó és szívó szelepet. Első gyújtás után priccolt belőle mindenhova a benzin. Utána húztam a csavarokat.
Jó lett. Másnap gyújtom, újra csepeg a benzin. Megint utána húztam a csavaroknak. Pedig azelőtt is behúztam már egyszer agyig. Most újra jó volt egy darabig. Mentem vele 100 km-t vagy 3 napja. Letettem. Ma reggel gyújtom, csak kíváncsiságból ránéztem és újra csöpög a benzin. Csak két csavart tudtam még meghúzni, de azok sem voltak meglazulva. Alig húztam a két csavaron, utána mégis megszűnt a csepegés. Mi lehet a gond?
Ennél nagyobb csoda volt a zsigák karburátora.
Olyan görbe volt a tömítőfelület, hogy művészet volt szivárgásmentesre megcsinálni.
De úgy kb ez az egész autóra jellemző volt.
AC-val is szórakoztam annak idején, egy bontottat raktam bele végül.
Ez egy ismert Lada típushiba.
Valójában még senki nemtudta megmondani mi okozza, de tény, hogy a leállt autónál az AC vízzel való lehűtése megoldja a problémát egy darabig.
Mivel fillérekért van hozzá teljes felújító készlet, az ügyesebb kezűek szeretnek kísérletezni a felújítással. Még a másik rendszerben én is megpróbáltam párszor, de nem hozta az elvárt eredményt.
A gyári újra történő csere viszont minden esetben megbízható volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!