Legális-e úton használt bukólámpás autóra "Sleepy Eye" mod-ot rakni Magyarországon?
"Le van ültetve" a lámpa (Nem tudom szebben megfogalmazni)
Eredetileg így néz ki: [link]
Persze, hogy legális. Ha a módosított autóra típusengedélyt szerzel.
Amíg ez nincs meg, addig minden a KRESZ-ben előírt lámpának a gyártó által szerzett típusengedély szerintinek kell lennie.
Lol, létezik még bukólámpás autó?
Azt hittem a 90-es évek elején volt menő.
#4, meg fogsz lepődni, még nem minden '90-es évekbeli autót dobtak roncstelepre.
Fura, mi?
#7 "Szerintem..."
Ne. Ne oszd az észt, ha nem tudsz, csak találgatsz. Ne okoskodj, ne beszélj zöldségeket mert csak bohócot csinálsz magadból.
"még csak be sem kell íratni a forgalmiba, mivel a lényeg, hogy oda világítson, ahová kell."
Frászt. A lényeg, hogy megfeleljen a műszaki előírásoknak.
"Olyan kevés ilyen autó van, hogy se a rendőr, se az NKH-s nem tudná, hogy gyárilag milyen."
Ne röhögtess. Egy Miatát bárki, akár egy csecsemő meglát ilyen lámpákkal, azonnal tudja, hogy nem gyári. Hát még egy rendőr, NKH-s szakember. Ráadásul ők - veled ellentétben - azzal is tisztában vannak, hogy fényforrás, világítótest nem cserélgethető csak úgy, átalakításnak minősül, és mint ilyen, rengeteg előfeltétele és következménye van.
"A műszakin átmenjen az autó, azaz a lámpa teszten átmenjen."
Lámpa teszt? Te még csak hallomásból ismered a műszaki vizsgáztatást szerintem. Ha egyáltalán...
"Ehhez viszont szerintem átalakítás szükséges"
Nem mondod. Ezt eddig senki nem gondolta volna...
"mivel pl. az én bukólámpásomon maga a lámpatest is mozog"
You don't say. Akkor most mondanál olyan bukólámpásokat, ahol maga a lámpatest nem mozog...?
Most igazából az a lényeg, hogy 1 nagy foncsor helyett van 2 kisebb? Ha E jeles a lámpa akkor mehet.
Ha az, hogy nem nyílik ki rendesen, és kb. a kocsi elé 1 méterre világít, akkor nyilván nem engedélyezett. Más kérdés, hogy nappal kb kutyát nem fog érdekelni, sötétben meg az lesz a legkisebb bajod, hogy vajon szólna-e érte a rendőr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!