Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bontott vagy utángyártott...

Bontott vagy utángyártott szélvédő jobb?

Figyelt kérdés
Az utángyártott közel dupla árban van. Cserére szorul a szélvédőm és ezek közül kéne választani. 20 ezer a bontott, 36 az utángyártott beszerelve. Elvileg a bontott gyári.
2021. júl. 15. 15:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
#10 20 ezer a bontott beszerelve, 36 ezer az utángyártott beszerelve.
2021. júl. 15. 16:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Utángyártottnak muszáj a legolcsóbbnak lennie? Pl egy Pilkington sok márkánál gyári beszállító, nem hiszem, hogy gagyi lenne. De valószínűleg valamivel olcsóbb, mint a gyári.
2021. júl. 15. 16:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább utángyártottat, hátsóból meg csak bontott van leginkább.

Az első szélvédő egy bontóból nem túl kifizetődő mert oké hogy felárban van de megeshet hogy már karcos, kavicsfelverődés nyomai vannak, akár hajszál karcok is lehetnek amit nem biztos hogy rögtön észreveszel ahogyan a bontósok sem biztos hogy azt észre fogják venni főleg ha koszos a szélvédő mert a bontóba az 100% hogy nem fogják neked patikára letisztítani csak maximum a port leveretik róla hogy átlehessen látni rajta és ennyi.

Én is néztem bontóba első szélvédőket mert az enyémen volt egy hatalmas karc amire mondták hogy műszakiig cseréljem mert nem fog átmenni. Én a bontóba mentem más egyéb dolgok miatt és akkor mutatott nekem a srác egy patika állapotú autót hogy azt nem rég vitték be hozzájuk és még egy darab alkatrészt nem szedtek ki belőle, annyit mondott hogy a motorja beállt tehát az nem eladó mert kuka úgy ahogy van minden más igen nyugodtan nézzem meg és ami kell azt felírjuk Ők még aznap leszedik és másnap mehetek érte. Akkor mondtam hogy az első szélvédő is kellene el is mondtam miért és lebeszélt róla. Mondta nekem hogy Ő odaadja nekem fele annyiért mint az utángyártott csak hiába látom hogy jó állapotú ha kezembe nyom egy flakon clint hogy pucoljam le patikára úgy hogy egy porszem ne legyen rajta és egy kis lámpával megvilágítom rendesen fogom látni hogy vannak rajta apróbb karcok, felverődések stb... Néztem úgy koszosan hajszál karcokat láttam, a bontós meg mutatott nekem egy kavicsfelverődést is. Arra mondta hogy a szélvédősök zöme elhajt ha olyannal beállítok vagy rendbe teszik azt a szélvédőt nekem ha annyira ragaszkodok a gyárihoz de olyan áron hogy abból 2 utángyártottat is megveszek és a beépítés költsége is beletartozik. Annyit mondott hogy a hátsót odaadja szívesen mert az csak bontóba található. Egy ismerősöm ajánlott szélvédőst akit megkérdeztem melyik a jobb gyári bontott vagy utángyártott. Nekem mondta hogy a bontott csak akkor ha az tökéletes állapotú de olyat 99% hogy nem fogok találni, meg akkor ha olyan régi az autó amihez már utángyártott sincs vagy nehezen kapható akkor igen jó a bontott is a semminél több de nem ajánlja ha könnyen lehet kapni utángyártottat. meg mondta hogy sok esetben az utángyártott jobb minőségű mint a gyári mert egy 15-20 éves autógyári szélvédője nem biztos hogy olyan minőségben készült mint egy ugyan ahhoz az autóhoz de nem túl régen gyártott utángyártott szélvédő más technológia stb... mondott sok mindent felét nem értettem mert olyan szak kifejezéseket mondott amit még életemben nem hallottam. Persze megjegyezte hogy azért ne a legolcsóbbat vegyem meg, de a legdrágábbat sem mert az sem biztos hogy annyira jó. Ő javasolta hogy középár kategóriát célozzam meg legyen meg a gyártó cég és ott vegyem meg ahol a legolcsóbb pár ezer Ft különbség lesz esetleg vagy annyi sem és kész.

2021. júl. 15. 16:54
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, vedd meg a gyári bontottat.

Az utángyártott vackok nem úgy edzettek, megpattan, reped, szar az egész, ahogy van.

Nem egy ilyen noname szélvédős vacakban ültem már, kapnak egy kis kavicsot, egyből megpattan az üveg.

De volt F astrám, amiben még a gyári üveg volt, úgy pattogtak le róla a kavicsok, mintha valami páncélautó lett volna.

2021. júl. 15. 22:50
 15/22 A kérdező kommentje:

#14 Nem fogok hazudni, erre a válaszra vártam még akkoris, ha ennyien vannak ellene. Ezt mesélte faterom is és bontós is inkább a bontottat ajánlotta(de az lehetett azért mert a kollégájának akart pénzt(nem tőle venném)). Bontott mellett döntök, mert jóval olcsóbb és ha jól meg van csinálva, ugyanolyan jó lesz mintha ezzel jött volna ki a gyárból. Utángyártott lehet szar(ütésállóságból) meg amúgy is egy 22 éves autóról beszélünk, amin nem sok előnye lenne egy hibátlan szélvédőnek. Pár karc meg jól passzol a többihez xD

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

2021. júl. 15. 22:57
 16/22 anonim ***** válasza:
70%
Megnézed a bontottat -> szép állapotú, akkor mi probléma lehet? Ez nem egy ABS kocka hogy rejtett hibái lehetnek..
2021. júl. 15. 23:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Rájöttem miért tört be a szélvédő... Mert utángyártott fos. Pilkington...
2021. júl. 16. 14:21
 18/22 anonim ***** válasza:
A Pilkington az nem utángyártott fos, nagyon sok cégnek ők a gyári beszállítói 🤷‍♂️
2021. júl. 16. 14:26
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor az miért tört be és a hátsó gyári miért nem? xD
2021. júl. 16. 14:37
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A hátsó az ritkán kap kavicsot. És lehet az is hogy feszültség volt az üvegben.
2021. júl. 16. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!