Első autónak Ford Fiesta vagy Suzuki Swift?
Én Fiestát vettem, 2007-eset. Ugyan ilyen autónk volt gyerekkoromban, szalonból újonnan.
Van hozzá típusismeretem, magam szerelem, tartom karban. A legmegbízhatóbb motor belőle az 1.4-es benzines. Nekem dízel van belőle, (hagyok időt a "diesel 2021-ben?" gyakorihuszároknak, hogy elmúljon a rosszullétük) teljesen megvagyok vele elégedve, de tényleg csak úgy éri meg belevágni, ha sokat mész, magad szerelsz. 22ekm alatt nekem a generátort kellett felújítanom 20k, ezen kívül apróságok, folyadékok, olajok cseréje minden létező perifériában, izzócsere.
Suzukit nem vennék, ugyan annyi pénzből ég és föld, hogy milyen állapotot kapsz egy Swiftből és egy Fiestából. Illetve a Suzukiról elismerjük vagy sem, de kialakult egy olyan nézőpont, hogy nem kell soha szervizelni, lehet nomádtartani, meg is teszik sajnos sokan. Ha normális előéletűt találsz az viszont jó lehet, jó konstrukció, csak általában jobban lehasználtabbak, mint a többi autó. Nyilván erről a tulajdonosok tehetnek. Ilyen a Hondánál a Jazz, boldog-boldogtalan azt veszi, iszonyat szar állapotúakat hoznak be belőle, mert el lehet adni, nagy rá a kereslet.
Rozsdára nem hajlamos vészes mértékben egyik típus sem, ha valamelyik megtetszik, menj el, nézz alá. Motort vizsgáld át, futóművet, összes elektronikát. Nem bonyolult konstrukciók, alacsonyak az alkatrész árak.
Nagyon jók ezek a swiftek, én azt venném inkább.
Váltóolajat vásárlás után dobd le belőle mert a váltók szeretnek hamar elhasználódni. (olajcserével simán jó)
Illetve még a féltengely szokott benne tönkremenni de az sem drága tétel.
Sok hely van benne, főleg az 5 ajtósban.
1.3-as 92 lovas jól viszi a kasztnit, ha nem taposod kijön 6-7literrel városban is és még kb 160-ig tök jól megy.
Szerintem jól eltalálták ezt a generációs swiftet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!