Nem értek hozzá. Vajon véd a melegedéstől is, vagy csak az emberre gyakorolt káros hatása miatt van? Ha egyáltalán van ilyen, le tudnám vele fóliáztatni elől az autót, ha nem mennék alá a 75%-os áteresztésnek?
Takard le a szélvédőt kívülről, azzal sokkal többet érsz.
2021. júl. 13. 19:45
2/6 anonim válasza:
A legtöbb autó gyárilag tartalmazza az UV védelmet.
2021. júl. 13. 20:32
3/6 anonim válasza:
A legtöbb fólia 99% UVA sugárzásvédelemmel rendelkezik, ami a bőrrákért felelős. Az UVB sugárzást már az üveg is megszűri, ezért nem barnulsz az üveg mögött. A speciális Thomy® UV védő fóliánk (99,5% UV védelem) akár színtelennek is mondhatók, mert annyira világosak, de a Megrendelőinknek azt szoktam ajánlani, hogy jöjjön be az autójával és inkább megmérjük az üveg és az UV védő fólia (90%) együttes fényáteresztő képességét, nehogy később derüljön ki, hogy sötétebb lett mint az engedélyezett verzió. Hogyha ez az első oldalüveg esetében 70%, míg az első szélvédő esetében 75% fölött van, akkor műbizonylatot is adunk a fóliázásról.👍
Ezeknek a világos UV védelmet nyújtó fóliáknak minimális a hővédelmük (14%).
További szép napot kívánok!☀
Thomy😉
2021. júl. 14. 09:25
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! 😁😁
2021. júl. 14. 11:10
5/6 anonim válasza:
Én anno a Golf-omra rakattam ilyet. Hogy mennyire jó vagy rossz, azt nehéz megmondani. Valami tök ismeretlen márka volt, egy budapesti kisebb műhelyben csináltattam. Én egyértelműen éreztem, az előnyeit, nem melegedett annyira át a kocsi és a fényt is szűrte kicsit. A ventilátor eggyel alacsonyabb fokozaton tudott menni, és a szemet is kímélte kicsit. Éppen a törvény szerinti határérték közelébe került így, de nem problémáztak rajta soha, se a rendőrök, se műszakin. Kb. 100.000 km-t mentem így a kocsival
2021. júl. 14. 13:13
6/6 anonim válasza:
Műbizonylat kell, mert különben nem megy át a vizsgán. De az UV fólia nem véd a felmeegedéstől. Az infra védene, de az se számottevő. Ha csak a műszerfalat meg az ülésed letakarod, már akkor jobb lesz beleülni. De mint írták, a külső takarás, árnyékban parkolás a legjobb módszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!