Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B-s jogsi esetén a konkrét...

B-s jogsi esetén a konkrét kresz vizsgára előre fel lehet készülni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha én most úgy döntök elkezdem a jogsit, de mielőtt beiratkoznék előre meg szeretném tanulni az elméleti részt, akkor ezt megtehetem? Neten keresgéltem és találtam olyan oldalt, ahol kresz vizsga kérdések és hozzá a válaszok meg vannak adva, de ha nem pont azokat fogják kérdezni, akkor azt hiába tanulnám meg gondolom. Szóval, erre előre fel tudok készülni, vagy csak a vizsgáztató által megadottakat tudom megtanulni?

2021. júl. 10. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éve csináltam meg a jogsit, szóval lehet, hogy elavultak az információim. Akkoriban volt egy könyv az elméletnek, meg lehetett tanulni onnan, de egyszerűbb volt a tanfolyamon (ugye ott magyaráztak is, szituációkba helyezték az elméletet). A könyv második fele (vagy egy másik könyv, már nem emlékszem) meg tele volt tesztkérdéssel. De tényleg rengeteg tesztkérdés volt, azt esélyed nem volt bemagolni, de tudtál orrba-szájba gyakorolni. Ezekből a tesztkérdésekből volt összeállítva a vizsga.

Gondolom, hogy ha az elv ugyanaz is, azóta átálltak elektronikus gyakorlásra, biztos van valami szoftver vagy egy app.

2021. júl. 10. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a Kresz maga segítség lehet:)

[link]

Plusz a Kresz tesztek.

2021. júl. 10. 16:36
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Igazából megtanulsz pár szabályt... jobbkéz szabály, balrakanyarodásnál ha csak tábla vagy lámpa nem mondja hogy te mehetsz, általában te adsz elsőbbséget, mackósajt.. ha mész egyenesen és bekanyarodnál valahova, a járókelőnek általában elsőbbsége van blabla.. ha ezeket így érted akkor semmi bajod nem lehet kreszvizsgán
2021. júl. 10. 16:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat :)
2021. júl. 10. 17:44
 5/7 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy hiába tudod a KRESZ-t, az elméleti oktatás közelező minden kategória megszerzése során, sannak díját nem lehet kispórolni a tanfolyamból.

Természetesen megtanulhatod, a KRESZ ismerete hasznos akkor is, ha nem akar az illető jogosítványt, de a tanfolyamokon nincs olyan kedvezmény, hogy "elméleti oktatást nem kérek, már megtanultam a KRESZ-t"

Anno tantermi oktatásra jártam, akkor még nem volt e-titan.

Voltak többen is, akiknek már volt jogosítványuk, másik kategória megszerzése miatt jártak a tanfolyamra, és számomra akkor meglepő volt, mennyire nem ismerik a KRESZ-t azok sem, akiknek már van jogosítványuk.

Nagyvonalakban ismerik csak, de pl egyenrangú útkeresztezódésben jobbra kanyarodó jármű, kanyarodó főútvonalnál gyalogosok elsőbbsége, es a hasonló "finomságok" már nekik se mentek jól.

Ezért egyet is értek azzal, hogy minden kategória megszerzéséhez kell az elméleti oktatás.

2021. júl. 10. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha ismered a kreszt akkor nem nehéz. Ez nem olyan szubjektív mint néhány idkolai tantàrgy, megvan feketén-fehéren hogy mit is kell tudnod. Amúgy vannak olyan appok amikben elég jó kis próbatesztek vannak, ha azokból megcsinàlsz néhány tucatot úgyis tudni fogod hogy hogy mi megy/min kéne javítani.
2021. júl. 10. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
En mondom h felesleges.. Olyan anyagot "ingyen" magadtol nem talalsz amivel atmesz vizsgan.
2021. júl. 10. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!