3 hengeres, benzines motorban 40-50 ezer kilométer után hibát jelez az EGR szelep az normális?
Összesen 190 ezer van benne. Évi 10 ezret megyek vele, ezért írtam, hogy 40-50 ezer kilométerrel ezelőtt volt cserélve benne, mert 4-5 éve.
Más kérdés. A sima 95-ös benzin kinyírja-e az EGR-t? Nem szoktam bele prémium üzemanyagot tankolni, azt mondják, hogy az etanol nem tesz jót neki.
Ha eszi az olajat, abból juthat égéstermék az EGR-be. Le kell szedni és tisztítani első körben.
Az EGR rendszer lehet egyszerűbb vagy összetettebb is. Pl. újabb rendszerekben van hűtés is, extra hőmérséklet érzékelőkkel és hibakódokkal.
Szóval az "EGR hibát jelez", elég sovány diagnosztika.
A 95-ös benzintől nem lesz baja.
Köszönöm. Szombaton megy szerelőhöz, azt javasolta, hogy először kiolvassa a hibát, leszedi, kitakarítja, visszateszi, majd kipróbáljuk, ha továbbra is adja a hibát, akkor csere.
Az alacsony fordulat nem tudom, hogy mennyit jelent, 1,5-2 ezernél váltok, igaz, pörgetni nem szoktam, takarékoskodok az üzemanyaggal. 1 literes motorról van szó, nagyon nem merem erőltetni.
Szeretném megkérdezni, hogy ha havi 1-2 alkalommal elvinném ilyen 100 kilométeres túrákra, az valamit használna úgy összességében az autónak? Tisztulna tőle a motor?
"Köszönöm. Szombaton megy szerelőhöz, azt javasolta, hogy először kiolvassa a hibát, leszedi, kitakarítja, visszateszi, majd kipróbáljuk, ha továbbra is adja a hibát, akkor csere."
Vagy kiméri és megállapítja, hogy a csatlakozó van kicsit elrozsdásodva. Abból is jöhet a hibakód.
"Szeretném megkérdezni, hogy ha havi 1-2 alkalommal elvinném ilyen 100 kilométeres túrákra, az valamit használna úgy összességében az autónak? Tisztulna tőle a motor?"
EGR-t nem szokták "kiégetni", mint a katalizátort vagy a DPF-et.
Ez a rendszer nem "szűri" az égésterméket, hanem a kipufogógáz egy kis részét visszaforgatja az égéstérbe a levegővel keverve.
Ezzel kontrollálják az égés hőmérsékletét, aminek a jótékony hatásként kevesebb nitrogén oxid termelődik, és a motort is kíméli.
Katalizátor élettartama meghosszabbítható ilyen kiégetésekkel, de csak ezért én nem túráznék.
20km egy útra nem olyan extrém kevés.
Olajfogyasztásnak járnék utána, ha törődni akarsz a kocsival.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!