Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közúti balesetnél tényleg nem...

Közúti balesetnél tényleg nem lehet rendőrt hívni mert 30 ezer forintomba kerülne ?

Figyelt kérdés

Adott egy közúti koccanás , nem én vagyok a vètkes, hanem a másik autós , megállunk rendőrt hívunk és hiába nem én vagyok a hibás, nekem 30 ezer ftot kell fizetnem? Aki pedig a hibàs annak 3 hónap eltiltásról indul a történet ?

Mivel haverom ezt állítja.

Hogyan kell akkor egy ilyen ügyet elrendezni? Sima betétlap?

2021. júl. 7. 17:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Akkor a haverod vagy h#lye, vagy sunyi és az a harmincezer a neki szánt bünti mivel ő volt a hibás
2021. júl. 7. 17:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ebből, amit írsz kérdező semmi nem igaz.
2021. júl. 7. 17:40
 3/13 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ez netto baromsag
2021. júl. 7. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Betétlap?

Amúgy ha időm engedi és nem én vagyok a hibás mindenképp hívnék rendőrt. Vegyenek csak fel jegyzőkönyvet, akkor semmi baj nem érhet.

Nem kell érte fizetned. Kötelességük eljárni.

2021. júl. 7. 17:54
 5/13 anonim ***** válasza:
17%

Nekem volt balesetem nem én voltam a hibás.

A másik úr javasolta ne hívjunk rendőrt mert lebünteti.Nem elég neki hogy ő a hibás még kapjon 30ezerről csekket is?

2021. júl. 7. 17:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen baromságok honnan erednek vajon? 😂Komolyan ilyen szinten vannak felnőtt emberek???

Jézusom....

2021. júl. 7. 18:02
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi butaság újra és újra lenyűgöz.
2021. júl. 7. 18:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Ha megállapítják, hogy "kevésbé" vétkes félként is elkövettél valamilyen szabálytalanságot, kaphatsz bírságot, ha rendőrt hívsz, és ez kiderül. Különben semmiféle 30 ezer forint nincs, és a hibás fél sem kap jellemzően eltiltást, ha nincs személyi sérülés, nem volt kirívóan szabálytalan, még pénzbírságot sem feltétlenül, "csak" a biztosítójánál kerül rosszabb besorolásba a balesetokozás miatt, nem tudom, haverod ezt honnan szedte.
2021. júl. 7. 18:48
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Ha egyértelműen (!) te vagy a felelős, jobb csak a betétlapon elismerni, és kihagyni a rendőröket.

Ők ha kimennek, kötelesek bírságolni is (helyszínen elismert felelősség esetén a legolcsóbb). Ha ilyenkor a másik fél sem ragaszkodik rendőrhöz, olcsóbban megúszod betétlappal.

Fotózzatok ilyenkor sokat, és legyen rendesen kitöltve a kék-sárga.

2021. júl. 7. 19:10
 10/13 anonim ***** válasza:
#4 Bocs félreolvastam, ha nem vagy hibás, neked mindegy. Ha viszont a másik fél nem részeg és elismeri nekem ott helyben a felelősségét, én "megkímélem" egy bírságtól.
2021. júl. 7. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!