Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra 1.6 16v kipufogó...

Opel Astra 1.6 16v kipufogó rendszeren lehet valamilyen módosítást végezni ?

Figyelt kérdés
Most lesz cserélve az egész kipufogó rendszer (szinte) mert megette a rozsda. Szeretem az autót így szívesen koltom rá a pénzem. Motorblokk felújítása illetve pici módosítás is tervbe van de ez még nem teljesen rajzolódott ki hogy hogyan pontosan. Kipufogot most viszont mindenképpen kap újat. Kérdésem az lenne hogy lehet valamilyen módosítást tenni ami valamennyi + lóerőt hozna (meg ha nem is számottevő mennyiségben nyilván). Ha igen akkor mit érdemes cserélni rajta a gyári helyett?

2021. júl. 7. 00:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg számít, gyakorlatban nem nagyon... Max a hangja lesz más... Nekem többféle dob volt fent, lett cserélgetve hátsó illetve középdob ilyen motorú G Astrán. A katalizátor gondolom már kissé le lehet kocsolódva, ha azt kicserélteted egy 'sport'-nak mondott univerzálisra vagy egy sima csőre vagy netán 'gázgyorsítóra', akkor úgy érzed jobban megy, de ne várj csodákat. Szerintem nem nagyon érdemes semmit se 'tuning'-olni. Én eluntam a hosszú évek alatt, és gyári kinézetű utángyártottat rakattam rá mindenből, néha tudnak kötözködni műszakin egy króm vég miatt is.
2021. júl. 7. 04:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyáritól valamivel nagyobb, rendesen méretezett teljes rendszer adhat plusz teljesítményt, de egy ilyen 100le körüli autónál ez nagyon keveset jelentene.
2021. júl. 7. 06:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Semmit nem lehet rajta csinálni azért hogy erősebb legyen.

Mert úgy van megcsinálva hogy a kipufogó gázok szabadon tudnak távozni, nincs folytás benne.

2021. júl. 7. 07:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a motor is felújításérett, akkor engedd el a kipufogótuningot.

Gyakorlatilag az autó értékével vetekedő összegért lehetne olyan komplett rendszert tenni alá, ami talán mérhető teljesítménynövekedést okozna. De az is minimális lenne és a gyári névleges értéket sem érné el.

Ha kell a hang, akkor egy szolid hátsó dobbal operálj csak.

Ha meg erő kell, akkor a kicsi, haldokló szívómotort el kell felejteni. Felújítás helyett tegyél bele egy Z20LET-et. De az meg már annyiban van, hogy jobban jársz, ha lecseréled egy OPC-re, coupe turbo-ra

2021. júl. 7. 07:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Igazából nincs úgy baja a blokknak ,csak csipegeti az olajat de 14es kompressziot mértek rajta.
2021. júl. 9. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!