Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A biztosító miért ad kevesebb...

A biztosító miért ad kevesebb kártérítést egy 17 éves autó fényezésére, mint egy pár éves autónál?

Figyelt kérdés

Meghúzták az autónk oldalát. Hátsó lökhárító valószínűleg javítható festéssel, bár kicsit csálén áll, a 2 oldalajtók biztosan, más meg szerencsére nem sérült. 80 ezer Forintot adott érte a biztosító. Utánakérdeztem, hogy ezt mire föl számolták ki, és mondták, hogy az autó értékének megfelelően adják az összeget. De ennek jelen esetben semmi értelme. Ugyan annyiba kerül a 3 elem fényezése, mint egy 2 éves autónál. Kértem árajánlatot, kaptam nagyon korrekten árat, 190 ezer Forint a javítás. 100 ezer per elem az átlag ár mostanában egy fényezésre. Elküldtem nekik, hogy ennél olcsóbban nem igazán lehet kihozni. Ez egy cseppet sem érdekelte őket.

Ilyenkor lehet valamit csinálni? Mert elvileg épp arra szolgál a biztosító, hogy fedezi az autóban keletkezett károkat. Holott alig fizet valamit, anyagilag jobban jönnék ki, ha nem fizetném, és minden káromat magam javítanám és fizetném az általam okozottakat.

2021. júl. 6. 21:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A megjegyzésemet csak azért tettem, hogy világos legyen a kérdező számára is, hogy másképpen fizetnek a biztosítók egy új jármű esetében (a leírásod szerint), mint egy öreg kocsi sérülésére (az én autóm).

Nehogy úgy értse, hogy van ilyen biztosító is, meg van olyan is.

2021. júl. 7. 17:11
 22/28 krwkco ***** válasza:
53%

"Szintén lökhárítót kellett cserélni. De nekem egy fillérembe nem került."

Hiányzott az a félmondat a hozzászólásodból, hogy a Te eseted nem ugyanaz, mint a kérdézőé. Ezért kaptál ellentmondó (nem ellenséges) viszontválaszt.

2-5 évnél fiatalabb autónál általában nincs avultatás.

[link]

[link]

És sok egyéb információ a kárrendezésről:

[link]

2021. júl. 7. 17:49
 23/28 anonim ***** válasza:

7es vagyok, nemtudom miert lettem lepontozva. Mondhatni napi szinten ezzel foglalkozom. Munkadijban nincs elteres, megvan adva az adott AW az adott oradijjal es azt fizeti a biztosito. Egyedul az alaktreszt avultatjak, vagy ha volt korabbi serulese a kocsinak akkor a munkakoltseget.

Es meg mindig te csak egy egyezsegi osszeget kaptal, amit nem vagy koteles elfogadni.

2021. júl. 9. 20:07
 24/28 krwkco ***** válasza:

"7es vagyok, nemtudom miert lettem lepontozva."

Mert a 7-es hozzászólásodban azt írtad, hogy aki szervizben javíttat, annak semmilyen fizetnivalója nincs:

"elviszed egy javitoceghez, ok csinalnak egy kalkulaciot, kiszamlazzak az adott osszeget a biztositonak, azaz szamlas javitas. Az autod keszen van, ok meg felveszik a penzt."

2021. júl. 9. 20:20
 25/28 anonim ***** válasza:

Miert is kellene fizetni? Altalaban szamlas javitasnal boven fedezi a koltsegeket. Sot neha beleszoritunk egy-egy elem fenyezeset is az ugyfelnek. Mivel van rajta annyi haszon.

5ev alatt egyetlen egy ugyfelunknek sem kerult penzebe az auto helyreallitasa.

Casconal pedig neha az onresz is belefer..

2021. júl. 10. 11:17
 26/28 krwkco ***** válasza:

"Miert is kellene fizetni? Altalaban szamlas javitasnal boven fedezi a koltsegeket. Sot neha beleszoritunk egy-egy elem fenyezeset is az ugyfelnek. Mivel van rajta annyi haszon."

Szóval kiállítotok egy számlát a biztosítónak ami magasabb, mint amennyiért a javítást a valóságban elvégzitek. Az levonja az avultatást és a maradékot kifizeti. Ti elfogadjátok ezt az összeget és nem kéritek a maradékot az ügyféltől.

Ez hány csalást valósít meg? Hamis számlázás. A vállalkozás bevételének átengedése az ügyfélnek. Könyvelés meghamisítása.

És ez annyira elterjedt, hogy bátran tudod javasolni a kérdezőnek azt, hogy menjen be egy szervizbe, nem kell majd semmit fizetnie? Mint ahogy a 7-es hozzászólásban tetted.

2021. júl. 10. 12:01
 27/28 anonim ***** válasza:

Latom a szorszalhasogatas meg az okoskodas megy.

A biztositonál egy adott órabérre vagyok leszerződve. Példának okáért 15e ft. A programban kitöltöm az adatokat, és összeáll így egy kalkuláció, az árat nem én irom be, hanem a kárszámitó program számol, és ez van továbbitva a biztositonak. Nem hasra ütésre vannak ezek az árak.Röviden tomoren egy elem javitasa 50aw fényezési idő (mást ne is nézzünk) fényezési anyag koltseg 35e ft az az netto 110e ft.

Na én ugyan ezt egy betévedt ügyfélnek 60+afaert megoldok.

Vagy szerinted az a jarhato ut, hogy az ugyfelnek osszetorik az autojat, egy hetig nincs autoja, ami akar munkaeszkoz, fizeti a kotelezot, de ahhoz hogy a baleset elotti allapotot visszaallitsak fizessen meg ra plusz penzt, mert 15eves autoja van? Te akkor csinald igy nyugodtan. Sot tovabb megyek a biztosito akkor lehuzza a karosultat, mivel egyezsegibe 80e-t ad csak a 120ezres javitasra?!

2021. júl. 10. 21:55
 28/28 anonim ***** válasza:
És még valami lehet 5 órát ad rá program, de az hogy mi 2 óra alatt megcsináljuk vagy épp számol rá 1liter festéket 2 liter lakkal, mi pedig megoldjuk feleannyiból az már pont nem tartozik senkire.
2021. júl. 10. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!