Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A biztosító miért ad kevesebb...

A biztosító miért ad kevesebb kártérítést egy 17 éves autó fényezésére, mint egy pár éves autónál?

Figyelt kérdés

Meghúzták az autónk oldalát. Hátsó lökhárító valószínűleg javítható festéssel, bár kicsit csálén áll, a 2 oldalajtók biztosan, más meg szerencsére nem sérült. 80 ezer Forintot adott érte a biztosító. Utánakérdeztem, hogy ezt mire föl számolták ki, és mondták, hogy az autó értékének megfelelően adják az összeget. De ennek jelen esetben semmi értelme. Ugyan annyiba kerül a 3 elem fényezése, mint egy 2 éves autónál. Kértem árajánlatot, kaptam nagyon korrekten árat, 190 ezer Forint a javítás. 100 ezer per elem az átlag ár mostanában egy fényezésre. Elküldtem nekik, hogy ennél olcsóbban nem igazán lehet kihozni. Ez egy cseppet sem érdekelte őket.

Ilyenkor lehet valamit csinálni? Mert elvileg épp arra szolgál a biztosító, hogy fedezi az autóban keletkezett károkat. Holott alig fizet valamit, anyagilag jobban jönnék ki, ha nem fizetném, és minden káromat magam javítanám és fizetném az általam okozottakat.

2021. júl. 6. 21:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%
Aham. Tehát ha a másik autón van egy karc, az minden kétséget kizárólag csak akkor keletkezhetett, mikor nekiment a te autódnak. Még véletlenül sem lehet hogy pl ő már rég elment onnan, a helyére beállt valaki, aki neked kárt okozott, majd cetli nélkül ő is elhajtott. Végeredményben te csak azt látod, hogy már nincs ott az, akinek felírtad a rendszámát, nincs cetli, de van károd. Tehát 1000%, hogy ő volt a hunyó. Főleg ha még karc is van az autóján, vagy egy korábbi eset miatt nem gyári a rétegvastagsága. Ha egy feljelentésnél azt gondolod, hogy ez közvetlen minden kétséget kizáró bizonyíték, ám legyen!
2021. júl. 7. 08:17
 12/28 anonim ***** válasza:

Két ajtó festését ki lehet hozni 80-ból.

Persze nem hivatalos szervízben és ez a lényeg!

Az enyémnek a teljes elejét festette ismerős szaki, 65 000 forintomba került.

Kérhetsz te nagyobb összegű kártérítést is, csak akkor hivatalos szervízben kell végeztetned, számlával és ez bizony önerős!

Még te fizetnél rá.

2021. júl. 7. 11:04
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

"9es nekem is 16 éves autóm van. Mi a bizonyíték? Úgyhogy, ha adott a rendszám, és távozott cetli nélkül feljelentem. Ha pedig feljelentést teszek szépen megnézik a rendőrök a kárt okozó járműn is a sérülést."

És már indul is a TEK!

lol

Köszönöm, hogy megnevettettél!

2021. júl. 7. 11:08
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
Lehet röhögni 13as ebből látszik, hogy annyi eszed sincs, hogy a megelőzésére törekedj! Sajnálatos. De a vagyon az vagyon. Legyen szó 100-200 ezres vagy milliós autóról. Kinek ez kinek az a vagyon és mindent megtesz a védelme érdekében. Én is ezt teszem. Sajnos az emberek gátlástalanok gerinctelenek, ha kárt okoznak hárítanak és még bűntudatuk sincs. Az egyszer biztos, ha valaki a szemem láttára okozna kárt az autómban minden lelkiismeret furdalás nélkül úgy megverném a helyszínen, hogy összefosná magát.
2021. júl. 7. 13:09
 15/28 anonim ***** válasza:
77%

lol

Ja, hogy te is TEK-es vagy!

2021. júl. 7. 16:14
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként az érthető szerintem, hogy egy 17 éves autó esetén kevesebbet ad, mint amennyibe kerül. Azt már kevésbé, ahogyan én (is) jártam.

Belém jöttek hátulról. Lökösömet törték. Azt mondja 98 ezer forint, 50% avultatás.

Ha szerzek bontottat 97 999 forintokért kifizetik. A 98-at is. Meg persze a munkadíjat.

De én szereztem gyári újat 45 ezerért (felszámoltak egy üzletet, és fillérekért szórtak ki mindent). Mondom, hurrá, az benne van az 50%-ban.

Erre a biztosítós: 22 500 forintot tudnak számolni? Mondom miért, a 98 fele az 49 ezer.

Biztosító: értse meg, ha újat vesz, tíz forintos számlát mutat, akkor annak a felét fogjuk csak fizetni. Bontottat 98-ig.

2021. júl. 7. 16:28
 17/28 anonim ***** válasza:

#16, nekem szinte új (fél éves, 10e km) autómba jöttek belém hátulról. Szintén lökhárítót kellett cserélni. De nekem egy fillérembe nem került. A kárszekértő fotózása után bevittem az autót a helyi márkaszervizbe és mindent intéztek. Gyári új lökhárító színre fújva, felszerelve. A számlán valami bő 300.000Ft volt, de nekem semmit nem kellett fizetnem, azt mondták az anyagiakat intézik a vétkes fél biztosítójával.

Idősebb autóval szerencsére nincs ilyen tapasztalatom.

2021. júl. 7. 16:47
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
16. vagyok. Idősebb autóról írtam, a kérdésben lévő is ilyen.
2021. júl. 7. 16:52
 19/28 anonim ***** válasza:

Oké, bocs, hogy élek...

Csak a sztoridról jutott eszembe és írtam le a saját tapasztalatomat. Nem értem az ellenséges hangnemet, nem vontam kétségbe amit írtál, csak építő jelleggel gondoltam, hogy hozzászólok.

De akkor elnézést kérek, ha valami rosszat írtam.

2021. júl. 7. 16:58
 20/28 anonim ***** válasza:
16 vagyok. Ellenséges hangnem? Hol?
2021. júl. 7. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!