Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autókereskedéseknél lehet...

Az autókereskedéseknél lehet euróban (kp) fizetni a kocsiért?

Figyelt kérdés
Egy olyan kereskedésnél, ahol amúgy is Nyugat-Európából importálnak használtautókat?

2021. júl. 4. 08:37
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Ez kereskedőtől függ, nem kötelesek eurót elvenni. Meg kell kérdezni konkrétan. Van aki még örül is az eurónak, mert ha úgyis Németből hozza az autokat, akkor nem kell már váltogasson.
2021. júl. 4. 08:58
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
én euróban fizettem, és örültek neki mert így nem kellett pénzt váltaniuk a következő autóhoz. és azt mondták, hogy egyre többen fizetnek euróval. és ez egy isten háta mögötti helyen volt, botykapeterden.
2021. júl. 4. 08:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg kell kérdezni, de szinte biztos, hogy van az az árfolyam, amin bárki átveszi az Eurót is
2021. júl. 4. 09:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak azért is gondolom, hogy sokan elfogadják, mert a használtautó.hu-n meg van adva euróban is az ár.
2021. júl. 4. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hogy könnyebb legyen hasonlítani a külföldi árakkal. A másik, hogy sok országban, pl Románia, annyira euróban beszélnek, hogy az emberek lejben nem is tudják az autó értékét, csak euróban. És jobb így az országok között az összehasonlítás.
2021. júl. 4. 11:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Az elsö autómat egy 206-os Peugeot ugy vettem egy magánszemélytöl, hogy Euroban fizettem. Leszurkoltam 15 darab százast, majd irtunk egy adàsvételit. Az emberke nagyon örült az Euronak. Szóval ahol nem Euroval fizetnek, ott csak örülnek neki.

Az az érzésem, hogy Európában a legpraktikusabb az Euroval való fizetés, hiába szarodik a pénznem.

Szerbiában pl alig beszélnek dinárban. Mindenki Forintot vagy Eurot emleget. Furcsa egy világ.

2021. szept. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!