Üdv ! Elszakadt a vezéműszíj 1.4 8szelepes energy motoros cliomban hajlamos e bele ütni a dugattyuk tetejébe a szelep?
Figyelt kérdés
Üdv ! Elszakadt a vezéműszíj 1.4 8szelepes energy motoros cliomban Arra lennék kíváncsi hogy hajlamos e bele ütni a dugattyuk tetejébe a szelepek vagy nem ,mert sajnos ez határozza meg az autó sorsát. ( ha nem javítható gazdaságosan, sajnos bevégeztetett 😔😔)2021. jún. 28. 18:52
11/12 krwkco válasza:
"bár kocsiban ott én még szimeringet nem láttam"
Pedig van. A szelepvezető egy hüvely, amit belepréselnek a hengerfejbe. De ez nem zárja el eléggé az olaj útját. Ezért felette ott van egy kis szimmering a szelepszáron.
Szokták azt is cserélni, ha olajfogyasztás van. De nem mindig vezet eredményre, mert ha a kikopott szelepvezetőben már kóvályog a szelep akkor hamar tönkreteszi az új szimmeringet is.
12/12 Wadmalac válasza:
Nem tudom, én a formai hasonlóság miatt még nem nagyon hívnám szimeringnek a NEM forgó, hanem alternáló tömítéseket.
De nem is autószerelő vagyok, hanem gépész, más terület, más szakzsargon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!