Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki miután haza költözött...

Valaki miután haza költözött M.O.-ra vitte a jobb kormányos autóját?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Évek óta Írországban élek és van egy mai áron 22.000 eurós autóm. Nem akarom eladni mert nagyon hozzám nőtt . Haza akarom vinni csak ugye otthon lenézik a jobbosokat. Ez egy 2017-es volvo és hiába jobbos szerintem van benne annyi “hülyebiztos” rendszer ,hogy ha akarnám is nagyon nehezen tudnám összetörni . Ilyen modern autót megéri hazavinni és otthon használni vagy kifogják nézni az embert esetleg kárt tenni az autójában? Megértem az emberek félelmét a jobbos autóktól abban az esetben amikor a honosítás drágább mint adott országban maga az autó (G astra, b5 passat stb…) viszont szerintem egész jól eltudnék közlekedni otthon vele . Ismerem Győrt (ahova megyek vissza) mint a tenyerem így nem gond a tájékozódás és az autóm is kiismertem illetve alapvetően olyan jellem vagyok aki feleslegesen nem vállal kockázatot. Mivel dízel amúgy sem lesz sokat hajtva városban inkább ausztriai bevásárlásokra használom a városban meg veszek egy szaladgálós autót. Szerintetek ez így működhet? Van aki hasonló cipőben járt vagy jár?
2021. jún. 26. 10:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
'Egyébként előzni kifejezetten utálok szóval az kilőve' - ikyen nincs, ezt nem hiszem el... es ha siman csak ki kell kerulni egy lovaskocsit vagy 40-nel docogo IFA-t, akkor inkabb mesz mogotte amig le nem ter valamerre vagy oda nem ersz ahova indultal? De imadom az ilyen eletkeptelen, vezeteshez zero tehetsegu nyomorultakat akik ott vonatoznak a traktor mogott, nehogy meg lehessen idoben elozni...
2021. jún. 26. 20:41
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem tudsz egy autót meg egy traktort kielőzni, akkor van egy rossz hírem; te is egy zéró tehetségű nyomorult vagy.
2021. jún. 26. 23:26
 13/21 A kérdező kommentje:
Na álljunk meg egy pillanatra. Kimondta hogy nem tudok előzni? Itt kint Írországban rengeteg traktor jár ráadásul a magyarhoz képest rettenetesen szűk utakon és mégis kitudom előzni. Annyit írtam, hogy utálok előzni. Tehát nem vagyok az az elmebeteg mindenkit ki előző barom mint gondolom a két utolsó profi sofőr. Tipikus magyar megmondóemberek idejöttek okoskodni aztán még 5 m-ről sem láttak jobbkormányos autót csak tudják hogy szar. Aki inkompetens a témában az minek jön ide okoskodni?
2021. jún. 27. 07:11
 14/21 anonim ***** válasza:
ha minőségi az autó, akkor bátran hozd haza. műszakin a tompítottal lesz gond, de a többi ugyanolyan.
2021. jún. 29. 11:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Szerintem Magyrországon nem 'lenézik' hanem nincs ára, nem akarják megvenni a jobbkormányosokat, mivel napi használatban egy balkormányosra tervezett közlekedésben balesetveszélyesebb egy jobbkormányos. Sokszor előfordul hogy előzni-kikerülni KELL (pl. álló jármüvet-buszt-teherautót kerülni, ami mögül nem látsz ki), sok forgalmi helyzetben ugyanolyan veszélyes, mint ha balkormányossal vezetnél Angliában. A szivedhez nőtt a kocsi, indokokat keresel arra hogy miért hozd haza. Akárki akármennyi rutinnal rendelkezik, Magyarországon akkor is rosszabb jobb komrányossal küözlekedni hosszú távon, aki ezt vállalja az vállalja, az ő gondja nyűgje lesz, csak ha el akarja adni akkor fog vakarózni, hogy senki se akarja megvenni.
2021. jún. 30. 11:16
 16/21 anonim ***** válasza:
És ahogyan talán már írták korábban, az alkatrész beszerzés nehezebb lehet és drágább, ha valami olyanról van szó, ami más a jobb és a balkormányosban. Vajon miért venne bárki is itthon egy jobbkormányos autót? Az meg úgy ahogy van hülyeség, hogy "lenézik".
2021. jún. 30. 16:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Egyébként attól hogy haza akarom vinni az autót miért kéne eladnom? Egyelőre szó sincs ilyenről majd ha ott tartok hogy cserélni akarok akkor töröm ezen a fejem
2021. júl. 1. 12:26
 18/21 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Előre látásból; valószinüleg tartom, hogy pár év múlva le akarod cserélni vagy csak el akarod adni, már most gondold meg, hogy akarsz-e több millió Ft-ot bukni mert nem tudod eladni majd vagy csak nagyon áron alul. Ahogy a 16-os irta: Miért akarna jobbkormányos autót venni Magyarországon bárki is? Az hogy a szivedhez nőtt és haza akarod hozni nem ugyanaz, mintha balkormányos vezetésre tervezett közlekedésben vennél egy ilyent.
2021. júl. 2. 11:09
 19/21 Beviz Elek ***** válasza:

Azért összegyűlt már néhány butaság, főleg a fotelszakértőktől akik a faluból nem dugták még ki az orrukat.

Előzésnél nem veszélyes hanem nehezebb. Nagyobb követési távolságot kell tartani, emiatt kevesebb előzési lehetőséget tud kihasználni, de senki nem szegez pisztolyt a fejéhez hogy tapadjon a kamion seggébe és vakon menjen át a szembesávba. Álló akadálytól is meg lehet állni hátrébb hogy még át lehessen nézni. Én regisztráltam, használtam a balkormányost Angliában és élek!

McDrive, fizetőkapu kényelmetlenebb, ez van.

Nem sok kopó-fogyó alkatrész van amiben különbséget tesznek jobb és balkormányosnál, klímacsövezést, ablaktörlő kart/mechanikát, első ajtókárpitot, műszerfalat nem sűrűn cserél az ember.

Az ír autóárakat nem ismerem és most nem is fogok kutakodni, de nem vagyok biztos abban hogy ott drágábban el lehet adni azt az autót mint Magyarországon, hiába jobbkormányos.

+ A kérdező hazamegy, nem kell sok idő és jó eséllyel a töke tele lesz az otthoni emberekből, a hétköznapi hangulatból, hogy mindent mennyire bonyolult elintézni és amúgy is, dögöljön meg a szomszéd tehene. Ott lesz a segge alatt a jobbkormányos autó, eltekeri a kulcsot és száguld is vissza, úgyhogy felesleges is otthon regisztrálni arra a kis időre.

2021. júl. 2. 13:50
 20/21 anonim ***** válasza:
52%

"Azért összegyűlt már néhány butaság, főleg a fotelszakértőktől akik a faluból nem dugták még ki az orrukat."

Még szerencse, hogy jöttél te és megmondtad a tutit! Éljen! Éljen!

Teljesen logikus, hogy ott, ahol alacsonyabbak az árak és nem használnak jobbkormányos autókat, ott nem lesz olcsóbb egy jobbkormányos autó. Sőt, valószínúleg rohanni fognak venni a jobbkormányos autót megvenni, mert ritkaság Magyaro-on és ennyira praktikus a használata, a szervizelése, stb.

Na de mit szövegelek én itt, amikor nem értek én hozzá! A szakértő megmondta, szóval kérdező megkaptad a választ, a kérdés le is zárható.

Ez öröm és boldottág, hogy pont erre tévedtél! És még mondják, hogy nincs sors! Te vagy rá a bizonyíték, hogy van, a kérdező meg marha szerencsés, hogy pont erre vetett ama sors téged! Mi meg csak örülhetünk, hogy ihatjuk szavaid!

2021. júl. 2. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!