Szerintetek nagy butaság lenne jobb kormányos autó?
Sziasztok!
Kint élek külföldön évek óta és van egy viszonylag nagyobb értékű autóm. A probléma csak az, hogy haza szeretnék költözni és jelenleg Írországban élek tehát ebből adódóan jobbkormányos az autó. Viszont mivel az autó viszonylag nagyobb értékű nem szeretném sem itt hagyni sem vesződni az eladásával. Nem olyan keresett típus . Amúgy is az évek során a szívemhez nőtt ezért arra gondoltam haza viszem. Viszont rengeteg előítélet övezi a jobbkormányos autókat. Városban lenne úgy 40%-ban használva a többi 60%-ban pedig Ausztriába járnék ki nagybevásárlásokra (Győri vagyok) . Szerintetek hosszú távon mennyire élhető egy jobbos autó otthon? Voltam vele otthon már de csak pár hétre addig semmi kellemetlenséget nem tapasztaltam . Nem vagyok egy előzgető típus viszont ha kell akkor sem hiszem ,hogy nagy hátrány lenne max nem az előzni kívánt jármű seggéből kell indulni . Szóval mit gondoltok?
Néha nem előzni kell, hanem az úton állót kikerülni.
De a jobbkormányos autókra fel szoktak rakni egy előre néző "visszapillantót".
A műszaki vizsgához új asszimetrikus tompítottak kellenek és a fehér tolató-, és a piros ködlámpának is a megfelelő oldalon kell világítania.
Amíg a régi tompított van benne, vakítani fog.
A feltételezéseid nem igazak.
Lemaradsz, kinézel, ha szabad az út akkor előzöl. Nehezebb, több helyre van szükséget, de nem kötelező a másik seggére tapadni és vakon átcsapni a szembesávba.
Az előre néző tükörről nem hallottam, de egyébként igen, balkormányosból lámpa és a ködzárót kell a túloldalra is berakni ha most csak az egyik oldalon van.
Én évekig Angliában használtam balkormányost, itt egyszerűbb mert rengeteg az autópálya és dual carriageway, nem igazán kell átmenni a szembesávba. 2x1 sáv esetén ha egy teherautó lerobban vagy félreállt pakolni akkor időben kell kapcsolni, messzebb megállni és úgy kell nézni hogy jön-e valaki. Meki, reptér, munkahelyi belépőkártyás parkoló kellemetlen tud lenni, de az otthoni politikai helyzet és a dögöljön meg mindenkinek is a kva anyja hozzáállás miatt úgy sem maradsz sokáig, emiatt nem érdemes eladni az autót.
Unokatesóm ilyennel jár, megszokta és semmi gondja nincs vele.
Eleinte gondolkodott egy kamerán a bal oldali visszapillantóra, de végül nem lett belőle semmi és már annyira hozzászokott, hogy könnyedén tud így vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!