Eredetvizsgát mennyivel lehet az adásvételi elé hozni időben?
Figyelt kérdés
Arra gondolok ha tudom h augusztus 1 én iruk meg az adásvételit és aznap megkötöm a biztosítást, akkor hogy ne minden egyszerre szakadjon a nyakamba előre lehet hozni mondjuk július közepére az eredetiségvizsgálatot? az a papir amit ott adnak az érvényes valameddig? És akkor már meglenne a vizsga az adásvételire és akkor már csak kormány ablak a 3 dokumentummal (vizsga-kgfb-adásvételi)?2021. jún. 25. 10:21
1/7 A kérdező kommentje:
illetve jut eszembe mivel akkor még ugye a tulaj nevén lesz akkor az ő meghatalmazásával vihetem el a vizsgára
2021. jún. 25. 10:22
2/7 anonim válasza:
"60 napig érvényes egy fel nem használt eredetiségvizsga. Minden tulajdonos váltáskor újat kell készíteni, még abban az esetben is, ha csak 2 hónapig volt az autó nálunk."
3/7 anonim válasza:
60 napig érvényes, ezzel így nincs gond.
Viszont nem értem a problémádat.
Időpontot bárhol lehet kérni eredetvizsgára, fél óra az egész. De úgyis érdemes még adásvételi aláírása előtt megcsináltatni az eladóval, biztos, ami biztos
4/7 A kérdező kommentje:
de akkor most érvényes az adásvételi előtti vagy érvényé veszti a szerződés aláirásakor? akkor hagyjam utána ? :S
2021. jún. 25. 12:10
5/7 anonim válasza:
Milyen utána? Az eredetvizsga azért van, hogy ne vegyél lopott vagy problémás autót. Az adás-vételi előtt kell elvinni, mert ha utána viszed és gond van vele, akkor ráülsz a szopórollere.
6/7 anonim válasza:
A 60 nap érvényesség a kormányhivatalnál számít, amikor hivatalosan átiratod.
7/7 A kérdező kommentje:
ja ez nem lopott apám élettársáé 1997-es gyártás 2012 óta van nála és most nekem lepasszolják
2021. jún. 25. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!