Klima tisztító spray "bomba" használata?
Sziasztok. Szeretném a fentebb említett módszerrel tisztítani/fertőtleníteni a klimát. A kérdésem az lenne, hogy érdemes használni a "bombát"? Ki, illetve bekapcsolt klima mellett? A termék leírása azt írja hogy bekapcsolt klímával, de az erről szóló cikkek, bemutatók, meg azt tanácsolják hogy kikapcsolt klima mellett, mivel a hőcserélő lehülése végett, ha nedves lesz, ugyanúgy megtelepszik a gomba, stb..
Másik kérdés még, hogy az adott kocsi egy Megane 2 hol érdemes elhelyezni a spray-t a legjobb hatás eléréséért? Mert erről is több véleményt olvastam már.
Ki hogy használja? Ti mit ajánlotok?
"Klima tisztító spray "bomba" használata?"
"A" verzió:
Megveszed, használod (ha tudod), káromkodsz, mert szart sem ér.
"B" verzió:
Elviszed klímáshoz, ki hagyod ezt a felesleges lépést, és örülsz.
"C" verzió:
Megveszed, használod, a végén pedig elviszed klímásoz (úgyis az lesz a vége), és kétszer annyit fizetsz, mintha hozzá sem nyúltál volna.
Ilyet használok, minden évben. Inkább csak megelőző jelleggel, mert eddig soha nem éreztem büdösnek a klímát. Igyekszem ebből jó minőséget venni, pl Loctite.
Én úgy szoktam hogy kiveszem a pollenszűrőt, az elpárologtatót is megtisztítom, kiporszívózom. Erre megy külön tisztítóspray. Csak az elpárologtató és környékre fújom. Megvárom míg kicsepeg. Utána motor be, klíma be, ventiláció maximumra és belső keringetésre, bomba a hátsó üléssor elő a padlóra középre. Ajtó be és 10 percig járatom. Utána új pollenszűrő, aktívszenes és lehetőleg jobb márka.
Egy évre megint kész.
"mivel a hőcserélő lehülése végett, ha nedves lesz, ugyanúgy megtelepszik a gomba, stb.."
Ennyi erővel meg sose kapcsold be a klímát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!