Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Márkafüggetlen szerviz,...

Márkafüggetlen szerviz, szervizkönyv?

Figyelt kérdés
Lassan esedékes a következő szerviz, de már nem a márkaszervizbe vinném. Szervizkönyvbe ők is beírnak vagy ne is kérdezzem?

2021. jún. 18. 13:54
A kérdező szavazást indított:
Persze, simán beírják
Ha nem akarod kiröhögtetni magad akkor nem hozod szóba
7 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

bárki beírhatja, akár én is

egy hivatásos autószerelőnek meg csak van bélyegzője, amin rajta van az adószám stb, ezért nem fognak kiröhögni

2021. jún. 18. 13:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én beírattam a független szervizzel, mikor a garanciaidőn túl már nem a márkaszervizbe hordtam az autómat.
2021. jún. 18. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

A gyári szervízfüzetbe beírt dolgok, csak a márkaszervíz pecsétjével és aláírasával lesz hiteles.

Nem írnak bele pont ezért, mert ők nem márkaszervíz.

Egyéb módon dokumentálják a javításokat. Munkalap, számla.

2021. jún. 18. 14:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3-as, márkaszerviz pont lesz@rja, hogy írnak-e bele bármit is, nekik a fontos az, ami a számítógépen szerepel. Úgy kellett 3x szólnom nekik, hogy a szerviz után ugyan írják már bele a szükséges dolgokat.
2021. jún. 18. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:

"Úgy kellett 3x szólnom nekik, hogy a szerviz után ugyan írják már bele a szükséges dolgokat."

Igen, mert az elektronikus nyilvántartás a mérvadó. A papír alapú kézzel írott füzet már inkább csak neked szól, hogy tudd mikor mi lett cserélre. Erre ugyanúgy megfelel ha lefűzöd a kapott számlákat.

2021. jún. 18. 14:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ezek szerint van valami **közös** elektronikus nyilvántartás, vagy mindenki csinálja magának?

2021. jún. 18. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

"Erre ugyanúgy megfelel ha lefűzöd a kapott számlákat."

Ha már van szervizfüzet és új, garanciális autóról beszélünk, ugyan ne kelljen már könyörögnöm, hogy vezessék azt, ami egyébként beletartozik a feladatukba is.

Másrészt: nincs európai közös elektronikus nyilvántartás (talán német prémium-autónál előfordulhat), vagyis egy hazánkban elvégzett kötelező szervizt nem fog látni a szlovák márkaszervizes. Ilyen kor nem árt a vezetett szervizkönyv.

2021. jún. 18. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értem ez miért nekem van címezve...

Igen, én is ezt tapasztalom. Nekem is szólnom kell, hogy a papír alapú füzetecskébe is írják már be. Nem állítottam, hogy nem így van.

Más országban nem akartam még szervizeltetni, így erről nincs pontos információm. Országon belül viszont simán működik egy adott márkának a nyilvántartása. Pontosan látják a gépben, hogy az ország túlsó végén mit szervizeltek a kocsin, soha nem a szervizfüzetet szokták elkérni és azt áttanulmányozni.

2021. jún. 18. 15:18
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

volt szerencsém néhány új autóhoz. Egyik szervizben sem írtak be maguktól, mindig szólni kellett.

Évek óta olyan szervizbe járok(szerencsére ritkán)ahol árajánlatot adnak az ingyenes átvizsgálás után, és ha igénybeveszem a munkájukat(hibátlan), akkor egy korrekt, nyomtatott számlát adnak, amit csak lefűzök, oszt jónapot.

Ők nem írnak be a füzetbe semmit, helyette adnak egy részletes számlát.

2021. jún. 18. 17:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Tényleg, ahogy a 9es is írja. Ahol adnak rendes számlát, mindent megtartok. Attól hitelesebb nincs semmi szerintem. Nem is értem, miért nem ezt támogatják a médiában, hogy mindenki tartsa meg a számlákat.
2021. jún. 20. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!