Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kötelező ilyenkor nyomatékkulc...

Kötelező ilyenkor nyomatékkulcsot használni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Éppen kuplungot cserélek autómbam és kb. 6 csavart 19.1nm nyomatékra kellene lehúzni ami a kuplung szerkezetet fogja fel. Rendeltem nyomatékkulcsot viszont irtak, hogy nagyon sokáig késni fog. Az lenne a kérdésem, hogy kézzel is lehúzhatom?

2021. jún. 15. 20:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem aki ennyire nem ért hozzá annak neki sem kellene állni, de erősen ajánlott lenne a nyomatékkulcs használata
2021. jún. 16. 08:25
 12/17 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Szerintem aki most csukott szemmel megcsinálja az sem így született.

Én is úgy csináltam meg nyomatékkulcs nélkül hogy előtte sosem csináltam ilyet, néhány évvel később mikor eladtam az autót még hibátlan volt.

2021. jún. 16. 10:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem meg sem fordult a fejemben hogy nyomatékkulcsot használjak, pedig van itthon kettő is🤦‍♂️. Most hogy így írtátok elbizonytalanodtam, mióta megcsináltam max 10 km ment az autó és jövöhéten fog 100-at menni... Remélem azért nem fog fellazulni. Mondjuk új rugós alátéteket tettem fel és próbáltam olyan erősen visszahúzni, hogy szerintem ha tovább húztam volna akkor megszakad a menet🤷‍♂️
2021. jún. 16. 14:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Ne gondold túl a dolgot, csak húzd meg rendesen ès kèsz. Èn úgy szoktam, hogy körbe haladva minden csavart behajtok szintig, amikor a csavarfej felfekszik a vasra ès utàna szintèn körbe haladva mindegyiken egyformàn húzok.
2021. jún. 16. 17:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Bármelyik szerszám boltban kapsz polcról nyomaték kulcsot nem sokkal drágább mint netről rendelni .
2021. jún. 17. 06:59
 16/17 anonim ***** válasza:
#15: Tudsz nekem egy ilyen helyet mondani Veszprémben? Múltkor szerettem volna venni, az egész várost bejártam, sehol nem kaptam. Csak olyan volt, ami 40 Nm-től tudott húzni. Illetve volt egy helyen 20-on valahány Nm-es is. Nekem 10 Nm-es kellett volna. Nem lehet kapni. 1 bolt tulaja mondta, hogy meg tudja rendelni, de az 2 hét lesz. Úgyhogy megvettem neten.
2021. jún. 17. 08:12
 17/17 anonim ***** válasza:

"Kötelező ilyenkor nyomatékkulcsot használni?"

igen btk bünteti ha nincs nyomatékkulcsod 120 év letöltendő börtön

viccet félre téve húzd meg érzéssel, ne lötyögjön de ne is légkulcs erősséggel hanem olyan kellemes markosan

2021. jún. 17. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!