Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri autóponyvát venni?

Megéri autóponyvát venni?

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé porol a murvás út, amikor egy-két barom állat végig repeszt 60, 70-el, a kocsi bent az udvaron a beálló alatt is tiszta mocsok lesz állandóan, egy mosás után másnap már ugyanolyan poros lesz. Napközben nem vagyok otthon, nem mindenhol ilyen sz.r az út, így máshol nem koszolódik be az autó csak itthon. Érdemes vajon takaróponyvát venni? Sokan szidják, de az egyik utcában lakó pl használja már egy ideje.
2021. jún. 15. 00:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, hogy poros az autó, és ráteszed a ponyvát.

Mozgatja a szél a ponyvát és szépen csiszatolja az autódat.

A por, homok nagyrésze szilícium egyes vegyületei, melyek közt nem ritka a 9-es keménység (Mohs-skála)

A gyémánt 10-es, annál keményebb érték nem létezik.

Az autó fényezése, lakk rétege, ehhez képest nudli keménység. Így gondolhatod, mennyit ártasz vele, ha ponyvát húzol kültéren egy koszos autóra.

Nem tudom milyen értékű autó, de olcsóbb kategóriánál ajánlom, hogy kapjon egy többlépcsős polírt, majd egy jó minőségű vaxot, amit ismételj meg 2-3 havonta otthon.

Sokkal ellenállóbb lesz a koszolódásra és nagyon könnyen fogod tudni tisztítani is ezután.

Ha belefér egy 150-200 ezer ft-os művelet is, akkor pedig vannak már “öngyógyuló” kerámia bevonatok is.

Ezek is 9-es keménységűre kötnek be kémiailag a fényezés felületén, és 3-4 évet ígérnek a műhelyek garanciába, amíg tartós marad a felületvédelem.

2021. jún. 15. 00:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem fiatal autó már, de jó állapotú, de én akkor is sajnálom. Megfogadom a leírtakat! Lehet reggel, s este is meglocsolom az utat, akkor talán kevésbé porol. Sajnos ez van, nem vagyok csókos, hogy itt is aszfalt legyen. :(
2021. jún. 15. 00:52
 3/6 krwkco ***** válasza:
És ha sík ponyvából függönyt tennél körbe a beállóra? A kihajtásnál elhúzhatóan.
2021. jún. 15. 03:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Ahhoz nem csókosnak kell lenni hogy legyen út hanem bekell szállni és egy részét kifizetni.

A por ha rászáll semmi baja nem lesz tőle, , csak ha lemosod akkor bő vizzel folyasd rá és leviszi karcolás nélkül.

2021. jún. 15. 06:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A ponyvát kb három napig fogod naponta fel-le tenni, mielőtt megunod. Inkább gondolkodnék valami mobilgarázs-szerű megoldáson, ami egyrészt nem fekszik rá direkt az autóra (karcol, befülled, rohad), másrészt nem tart 5 percig előhozni feltenni lekötni.
2021. jún. 15. 08:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem volt garázsom, az autóm kb fél év alatt jó minőségű ponyva alatt volt. Se nem karcolódott össze, se nem rohadt el. De! Az természetesen alap, hogy poros, koszos, vizes autóra nem teszem rá. Valamint napi használatú autónál valóban problémás lehet. Az én esetemben csak hétvégén mentem 500 km-t az autóval, hétfőtől péntekig állt.
2021. jún. 15. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!