Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felügyelet nélkül magára...

Felügyelet nélkül magára merjem hagyni a kocsit járó motorral?

Figyelt kérdés

2021. jún. 12. 14:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Mi a fészkes francért akarja valaki közterületen álló motorral hagyni az autót? Ingyen kapja az üzemanyagot, vagy csak utálja a környezetet?

Amúgy meg ahogy más is írta: ezért megbírságolhatnak. Köteles vagy mindent megtenni, hogy illetéktelen ne indíthassa el az autódat.

2021. jún. 12. 15:06
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Boltba menésért nem állítom le. Sokkal rosszabb, ha két percenként indítózol. De én falun lakom.
2021. jún. 12. 15:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Van amikor igen,van amikor nem.Attól meddig,miért és hol
2021. jún. 12. 15:23
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

Lehet elromlott az önindítója, gyújtás kapcsolója, vagy új akku kell stb.

Én falun lakom, ha elmegyek a boltba vagy postára kocsival nem szoktam leállítani a faluban. Mivel diesel, jobb neki ha folyamatosan megy 10 percig mintha 5 percenkét 2 percre beindítom.

Alapvetően hosszabb távokon van használna, de nem fogok 2x2 km-et sétálni azért, hogy kíméljem az autómat. Az autó van értem és nem fordítva. Ettől függetlenül mindent megkap amit kell, de csak egy használati tárgyként tekintek rá.

2021. jún. 12. 15:53
 15/21 anonim ***** válasza:
46%

"Az autó van értem és nem fordítva."

Épp ezért hülyeség 10 percig járatni, ahelyett hogy leállítanád. Tegyük fel, hogy van egy 5 perces utad, aztán bemész 10 percet ügyet intézni, aztán 5 perc az út megint haza.

Ha 5 perc után leállítod, elintézed a dolgodat, majd újra elindítod az autót és megint 5 percet mész, akkor összesen 10 percet ment az autó hidegen.

Ha 5 percet mész, aztán nem állítod le, hanem 10 percig kegyeg alapjáraton, aztán megint mész vele 5 percet, akkor sokkal többet fog hidegen járni, még azt is megkockáztatom, hogy egyáltalán nem melegszik be ennyi idő alatt... Az alapjárattól nem fog felmelegedni a motorblokk.

2021. jún. 12. 16:00
 16/21 anonim ***** válasza:
77%
Fel fog, csak nem 10 perc alatt. De amúgy tényleg hülyeség, most egyszer indítod be vagy kétszer, semmit nem oszt vagy szoroz.
2021. jún. 12. 16:23
 17/21 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy 10 perc alapjárattól nem lesz meleg. Előbb-utóbb felmelegedne így is, de egy gyors bevásárlás, vagy csekk befizetés alatt tuti nem.
2021. jún. 12. 16:32
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

A motort valóban nem szokták leállítani,

a bankrablók.

:)

2021. jún. 12. 16:51
 19/21 anonim ***** válasza:
31%

#9 "Köteles vagy ugyanis minden tőled telhetőt megtenni azért, hogy a járművet illetéktelenek használhassák, már azért is büntethetnek, ha a kulcsot benne hagyod."

Ez olyan Müller Cecíliás volt, ugye tudod...?

2021. jún. 12. 19:41
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
katalizátort is vedd ki és tedd le a földre
2021. jún. 14. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!