Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felügyelet nélkül magára...

Felügyelet nélkül magára merjem hagyni a kocsit járó motorral?

Figyelt kérdés

2021. jún. 12. 14:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem szoktam. Még a bejárati kapu előtt sem.
2021. jún. 12. 14:35
 2/21 anonim ***** válasza:
80%
Igen. A forgalmit is hagyd benne, meg a lakcímkártyádat. Esetleg priviben megírhatnád, hol találom!
2021. jún. 12. 14:35
 3/21 anonim ***** válasza:
79%
Ja! A törzskönyv is kéne!
2021. jún. 12. 14:36
 4/21 anonim ***** válasza:
85%
Én ha járatom valami ok miatt, akkor azért nem teljesen felügyelet nélkül. Olyan közelségben vagyok, ha valami gond támad hirteleen,akkor le lehessen gyorsan álltani, pl ha forralja a vizet, vagy elmegy az olajnyomás.
2021. jún. 12. 14:37
 5/21 anonim ***** válasza:
88%

"Felügyelet nélkül magára merjem hagyni a kocsit járó motorral?"

Járó motorra nincs szükség, elég rá egy tábla hogy ingyen elvihető.

2021. jún. 12. 14:38
 6/21 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ, hol. És milyen autó. Pesten nem. Vidéki faluban simán ott hagyom, amíg bemegyek a boltba. Egy öreg autó, kb 3-400-at ér, és itt ismer mindenki mindenkit.
2021. jún. 12. 14:38
 7/21 anonim ***** válasza:
97%
#4 Trabantot pl simán ott lehet hagyni bárhol. Egyik kulcs az indtóban, a másikkal bezárod az ajtaját. Vizet nem fog forralni és az olajnyomással sem lesz baj.
2021. jún. 12. 14:46
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon szituáció függő. Hol állsz, mennyi az ember a közeledben, milyen távolra mész az autótól, látóteredből kikerül-e, mennyi időről beszélünk... meg még egy tucat egyéb kérdés.

Magára merem-e hagyni? Persze, többször is hagytam már ott, amikor nem állt fent a veszélye annak, hogy ellopják. De ha egy kicsi esélye is van, akkor nyilván nagy felelőtlenség.

2021. jún. 12. 14:50
 9/21 anonim ***** válasza:
90%

Otthon azt csinálsz, amit akarsz, de ha közterületen hagyod felügyelet nélkül járó motorral az autót, azért akár meg is birságolhatnak.

Köteles vagy ugyanis minden tőled telhetőt megtenni azért, hogy a járművet illetéktelenek használhassák, már azért is büntethetnek, ha a kulcsot benne hagyod.

A büntethetnek nem azt jelenti, hogy biztosan megbüntetnek, de lehetséges, illetve, ha az autóval valaki elhajt (az esély nem nulla akkor sem, ha kevés), abból is plusz kellemetlenségre számíthatsz nem csak a rendőrség, de a biztosító részéről is, ha biztosítva volt.

2021. jún. 12. 14:54
 10/21 anonim ***** válasza:
75%
Láttam már olyat, hogy mellém parkolt be az ürge at Auchan parkolóba. Nem állította le a motort és ment vásárolni.
2021. jún. 12. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!