Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó hosszabb távon miért...

Robogó hosszabb távon miért nem húz?

Figyelt kérdés

Egy 4t 50ccm kis robogóról van szó. Tavaly egész évben hajtottam, ment is mint a rakéta. Majd előjött a baj, hogy a robogó elkezdett lökdösni, rosszabb esetben leállt. Próbáltam beindítani, de csak köszörült. Vártam 2 percet, beindítom, majd pöccre beindult.

Kiderült, hogy a szelephézagot kell beállítani és a beállítás után ment is megint rendesen. Majd 100-120km után újra előjött a probléma.

Beállítom a szelephézagot, megy 100-120km-t jól, majd újra és újra előjön a probléma és be kell állítani a szelephézagot.

Miért áll el a szelephézag ilyen hamar?

2021. jún. 12. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát azt neked kell megnézned hogy mitől állítódik el a hézag.

Biztos hogy elállítódik, vagy csak ráfogod.

És kisebb lesz vagy nagyobb a hézag?.

2021. jún. 12. 10:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Kisebb lesz. Fulladozik, akadozik. Több dolgot is cseréltem, akkor nem lehetett változást érzékelni, de amikor a szelephézagot állítom be, egyértelműen jó lett a robogó tőle. De amikor eljárok vele párszor munkába, az említett kb 100km után újra előjön a baj.

Tegnap pl munkába menet éreztem, mintha nem úgy menne, de hazafele, már egyértelműen lökdösött.

2021. jún. 12. 10:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Próbálj szelephimbát cserélni/cseréltetni. Lehet, hogy a sok állítástól/rossz anyagminőségtől megnyúlt a kontraanya menete és nem tudod rendesen lefixálni.
2021. jún. 12. 12:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ahány oldalon nézem, annyi különböző szelephézag értékeket kapok. Van aki 0.1; 0.1 mm-t ír, van aki 0.05; 0.1 [Szívó; fújó], van aki meg 0.05; 0.05mm.

Most akkor melyik a helyes? Ki mit ajánl? Lehet hogy csak rossz értékeket adtam eddig meg. Szívót 0.05 -re, a fújót meg 0.1re állítottam be.

2021. jún. 12. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!