Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszaki vizsgán, ha szükséges...

Műszaki vizsgán, ha szükséges megcsinálják a szűrők cseréjét?

Figyelt kérdés

Olajcsere, szűrő csere esetén szervizbe kell vinni az autót?

Ha szükséges a csere szól a műszakiztató esetleg meg is csinálják plusz felárért?

Tehát az alap karbantartási munkáeért szervizbe kell vinni az autót?

Elnézést a buta kérdésért😅

2021. jún. 8. 12:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%

A vizsgán műszakilag ellenőrzik az autót, nem javítgatják.

Előtte érdemes átnézetni, a szükséges dolgokat elvégeztetni.

Ha fennakad a kocsi, akkor bukta, forgalmi bevonva, javítás után lehet újra vizsgáztatni.

Olajcserét sokan maguk csinálják, nem egy ördöngösség. Koszos, a leengedett olajat csak gyűjtőhelyre lenne szabad vinni.

2021. jún. 8. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Te miről beszélsz? Mit vonnak be? Ne beszélj már butaságokat. Az alap dolgokat megcsinálják ha kéred a vizsga előtt, mert a normálisabb helyeken átnézik. Ha nem sikerül, akkor visszakapod a papírokat, aztán majd próbálkozhatsz újra.

2021. jún. 8. 12:54
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

A vizsga során nem javítanak, mert nem fér bele az időbe. Érdemes előtte átnézetni. Szűrőkkel ilyenkor nem foglalkoznak.

Én egy olyan szerelőhöz viszem, aki átnézi, majd elviszi vizsgára. Fél nap alatt megvan a kocsi és hozhatom haza.

2021. jún. 8. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

2. és lepontozók!

Igaz csak cikk, de itt is forgalomból kivonást írnak bukta esetén:

[link]

2021. jún. 8. 13:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

De ez csak akkor van, ha egyből beküldöd vizsgázni saját felelősségre. Ha olyan helyre viszed, ahol normálisan átnézik előtte, akkor nem küldik rá a vizsgapadra, ha nem 100%, hogy átmegy.

2021. jún. 8. 13:07
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Nem azt írtam én is az elsőben? Dehogynem.

A kérdés úgy szól, hogy ha vizsgáztatás közben derül ki hiba, akkor javítják-e.

Arra írtam, hogy előtte kell átnézetni.

A kettő lehet egymás után is, azaz közvetlenül a vizsga előtt nézik át, javítják, ha kell.

2021. jún. 8. 13:20
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

#4: jobban elolvashatnád a cikket, idézek:

"Ha a hiba komoly, akkor a forgalmi engedély érvényességét legfeljebb 2 hónappal hosszabbítja meg a hatóság és ezen idő alatt meg kell ismételni a vizsgát."

"KPM vizsga és a műszaki

A kettő nem ugyanaz, mert a KPM vizsgát a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyileg illetékes kirendeltsége végzi a saját műszaki vizsga állomásain és nem végez előzetes állapotfelmérést, ebből adódóan, ha a sikertelen lesz a vizsga, akkor azonnal le is veszik a rendszámot az autóról, ami ezáltal kikerül a forgalomból"

Sikertelen műszaki vizsga estén nem történik semmi.

2021. jún. 8. 13:25
 8/12 Morzsi007 ***** válasza:
Olajcsere, szűrőcsere évente ajánlott vagy 15-30000km-enként, ami az előírás, függ a használattól. Valaki 10000 km-enként cseréli saját maga, vagy elviszi egy szervizbe, szerelőműhelybe. Műszaki vizsgán nem foglalkoznak az olajjal, szűrővel. Vizsgáztatás előtt célszerű kérni egy átvizsgálást, hogy nem a műszaki vizsgán jöjjön ki, ha pl nem világítanak az izzók vagy repedezettek a fékcsövek. Ne legyen rohadás, hibakód mentes műszerfal, fék, futómű, izzók, amit jobban néznek, meg a gázok értéke határon belül kell, hogy legyen.
2021. jún. 8. 13:40
 9/12 krwkco ***** válasza:

"Műszaki vizsgán, ha szükséges megcsinálják a szűrők cseréjét?"

Nem.

Ezek nem befolyásolják a vizsga eredményét. A vizsgán a biztonságosságot (fékek, futómű, lámpák, karosszéria állapota) és a környezetvédelmi megfelelőséget nézik. Egy autó sosem fog idős szűrő vagy túlhasznált olaj miatt megbukni. Ezeket a vizsgától függetlenül lehet a szervizben megrendelni.

A vizsgára többféle módszer van.

1. Elviszed egy szervízbe, azt mondod, hogy készitsék fel és vizsgáztassák le. És otthagyod a pénztárcádat, hogy vegyenek ki belőle, amennyit akarnak.

2. Elviszed egy olyan vizsgahelyre, ahol elővizsga is van. Pl. Autóklub vizsgaállomás. Ott vagy azonnal átmegy, vagy az elővizsgán megmondják, hogy mi miatt nem menne át. Azt szervizben vagy szerelővel kijavíttatod és újra viszed vizsgázni. Az elővizsgáért fizetni kell, akár sikerült, akár nem. A vizsgadíjon felül.

3. Régebben az is működött, hogy az autót rögtön állami vizsgaállomásra vitted. Ha baj volt, adtak 1 hónap határidőt javításra. De az új szabályok szerinz azonnal bevonják a forgalmit, ezért ez ma már nagyon kockázatos.

2021. jún. 8. 15:14
 10/12 anonim ***** válasza:

én magamnak javítok mindent, olajat leadom a molnál miután leengedtem meg a szürőt is

de a kérdésre a válasz attól függ van csak vizsgaállomás van csak szerviz és van mindkettő , ha mindkettő előtte nézesd át (nem buzdítottam deák fecó átadásra) és akkor menni fog

2021. jún. 8. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!