1.2 80 lóerős autó motorjának mennyire egészséges a 140-160 as tempó egy egy alkalommal?
"Ja és a jobb minőségű benzint kapja ami elég drága de talán meghálálja az idő folyamán:)"
Ezt gyakran mondják az emberek. Elég rejtélyesen hangzik.
De hátha Te meg tudod mondani, hogy milyen hálára számítasz? És mi lenne ennek a műszaki magyarázata?
Sok " autós guru ", lepontoz mindenkit aki szerint nem 160-ra valók ezek.
Ez is az oldal szégyene, mindenki szörnyű okosnak képzeli magát .
14es
Így van, én is nevetek, mikor jönnek ezzel az elmélettel, hogy üzemmeleg motornál padlógázon sem kopik a motor, mert van hűtés meg jó olaj... Vicc az egész :)
Sajnos a tények attól még tények, attól függetlenül hogy a fentebb picsogó két szakártó szerint egy benzinmotort nem szabad 3000 fölé forgatni.
A ti hisztetekkel ellentétben egy kiskübcentis benzines kb. 3000 körül kezd el élni, alatte a gyorsulásnak és a gázpedál állásának csak nagyon halvány köze van egymáshoz. Sőt, a kis fordulaton eröltetés miatt bekövetkezhet a fém-a-fémen surlódás, mivel nincs elág olajnyomás az alacsony fordulatszám miatt. Igazából az gyilkolja az autót, aki rátok hallgatva már 2000-nél felkapcsol, és ha belenyalt a mutató a 3000-be, akkor idejön rinyálni, hogy tönkretette-e a motort.
És a másik tény: a 90-es években egy Toyota Corollát és egy Carinát zavartak meg 100.000 kilométeren keresztül nyélgázon. Elfogyott kilenc garnitura gumi, olajcserék, kötelező ellenőrzések megvoltak. A motoroknak semmi baja nem lett. További kellemes siránkozást, kislányok...
Nekem van egy 1.4 szívóm (98le), és bírja ugyan a 180-at is, de nem arra való egyértelműen. Néha ha nagyon sietek, akkor szoktam vele 140-160 között menni, semmi baja nincs tőle (13 éves autó). Az utazósebességét viszont 120-ra teszem.
Van egy 1.6 szívóm is (150le), azt elég gyakran leforgatom tiltásig (7600rpm). Szintén semmi baja nem lesz, pedig veterán. Ott az utazósebesség is magasabb, kb. 150.
16os
Rendben, akkor te nyomjad mindig padlógázon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!