Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen mennyire fogyasszam ki...

Télen mennyire fogyasszam ki az üzemanyagtankból a gázolajat 1-1 tankolás előtt, hogy egészséges legyen az autómnak?

Figyelt kérdés
2020. okt. 24. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Tankold mindig tele. Felesleges ezen szårakodni.

En mindig teletankolom amikor olcsó kút mellett megyek el (2-300 kilométerenként).

2020. okt. 24. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Mért kellene kifogyasztani és ez mért függ az évszaktól? Én már fél-harmad tanknál inkább tele szoktam tölteni, télen-nyáron egyaránt.
2020. okt. 24. 18:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól van már, de ha valakinek csak 2000 ft-ja van tankolni akkor nem mindegy.
2020. okt. 24. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem értettem sose ezt a 2000 Ft dolgot. Általában az emberek havonta kapnak fizetést.

Télen 1/3 alá nem érdemes menni. A kevesebből könnyebben kiválik a parafin.

2020. okt. 24. 18:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Én amint látom hogy az üzemanyag szint jelző felénél van egyből tankolok. Napi szinten megyek el 3 kút mellett amikor úgy van beállok megtöltöm csurig és le van a gond egy ideig. Nyilván a pénzemet is igyekszem úgy beosztani hogy ne jelentsen problémát az a 20-25 liter amit szoktam tankolni 2-3 hetente. Mivel elég sokat járok hosszabb útra valamikor heti szinten tankolok. Nem szeretem ha nagyon lemegy az üzemanyagszint mert bármikor lehet az hogy nem tudok hirtelen üzemanyagra költeni vagy el kell sürgősen mennem 200 km-re a lakhelyemtől, ha ilyen van akkor is csak egyszer szoktam megállni kávézni meg kinyújtózkodni úgy negyed órát és már megyek is tovább.
2020. okt. 24. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindegy mikor tankolsz rá, a kényesebb autók nem szeretik ha negyed alatt mész vele, mert az üzemanyag alatt van a szivattyú és az hűti, úgyhogy negyednél tankold tele.

Én csak akkor szoktam mikor csipog, mert még akkor is van 10 liter benne, nagyon biztonságosra vette a gyártó, valószínű ők is a szivattyú hűtése miatt. Fiatal a kocsi, úgyhogy kosz még nem nagyon van benne, az öregebbeknél az is gond, hogy koszos és a kevés lében jobban lötyög amit felszív.

2020. okt. 24. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Akinek csak 2.000 forintja van tankolni, tankolja akkor, amikor már 2.000 forintnyi üzemanyag elfogyott belőle...

Soha nem értettem mi értelme van mindig éppencsak a piros vonal fele tankolni. Mi van ha hirtelen messzire kell menni, vagy nincs kút a közelben?

Egyszer kell azt a 15.000 forintot beletölteni, utána megint lehet kétezrekért tankolni.

Akinek meg nincs 15.000 forintja ne tartson fenn autót. Egy akksi többe kerül, a fél pl kétszer ennyi, és ezek nélkül nehézkes elindulni...

2020. okt. 24. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:
*fék
2020. okt. 24. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!