Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy 14éves használt autóban...

Ha egy 14éves használt autóban 50ezer km-van azt keveset vagy sokat használták?

Figyelt kérdés
Használt autot szeretnék venni és ezen gondolkodom mert láttam egy autot ennyi km-rel használtan.

#használt autó#pénz#km óra#sok#kevés
2021. jún. 4. 07:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Léteznek ilyen papa autók, amivel tényleg ennyit mentek.

De ezekben jellemzően nem is cseréltek évente olajat, és lehet mega gyári légszűrő maradvanyai vannak benne :)

Szóval ki lehet fogni, jól at kell nézni.

Egyébként ezek szinte mindig elmennek családi vagy ismerősi körben, nagyon ritka, hogy hirdetés legyen belőle.

2021. jún. 4. 11:51
 12/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%

Nagyszüleim autója 20 éves. Most van benne 67.000km. Az autó egy száraz garázsban áll, pokróccal letakarva még a por se lepi.

A sok állás miatt mindig berohad a kézifék, az aksit folyton töltögetni kell, az óracsoport néha nem működik, a termosztát beszorul meleg nyitott állapotban, aztán néha kienged, tehát ilyen hülyeségeket csinál az autó.

A legjobb egy autónak az, ha autópályán mennek vele és évente fut kb 10 ezer kilométert. 10-15 ezrenként cserélnek benne olajat és minden hibát időben javítanak.

A másik alternatíva, hogy 0km-es korában lezsírozva bakokra teszed és egy fűtött garázsban hagyod. Úgy akár 50-60 év után is olyan lesz mint az új. Persze itt tényleg le kell zsírozni. Olajat le kell belőle engedni és még a fékeket is meg kell kínálni egy zsírsprayvel, hogy a tárcsa ne rohadjon.

Alapvetően azt lehet elmondani, hogy ha 50 ezer km-ert mennek egy autóval 14 év alatt akkor annak több nyűgje lesz mintha 140 ezret mentek volna vele.

2021. jún. 4. 12:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én autóm is ilyen, nem rég vettem, 12 éves, 60ezer km van benne, nagypapa autó... Megvétel előtt átvizsgáltattam, a km valós, vezérlés, hosszbordásszíj még eredeti volt benne, Olajcsere is utoljára 2018 ban volt, azóta kB 300 km került bele, viszont így most meg lett csinálva minden (vezérlés kompletten, hosszbordásszíj+ annak is feszítő görgője, 2 stab pálca, friss olaj + szűrők) ez volt a tervezett, de közbe jött még nem tervezett javítás, a jobb hátsó kerék szorult azt tudtam is, ott kellett egy fékmunkahengert cserélni, a bal hátsónál meg fék cső szakaszt, meg a fékdobokat felszabályoztatni, kézi féket beállítani, (+új fék folyadék bele), nem tett jót a kocsinak, hogy az utóbbi 5 hónapban behúzott kézifékkel állt mozdulatlanul, előtte meg majdnem másfél évet csak a parkolóban volt arrébb gurulgatva vele... Így lett a mondhatni patent karcmentes szép autómra még egy 235e ftos számla, hogy használatba vehessem.
2021. jún. 4. 14:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Az viszonylag kevésnek számít, de lehet valós. Ismerek ilyent, nyugdíjas taxis akinek a kb 13 éves kocsijába 50 ezer km van. De az olyan, mintha most hozta volna ki a szalonból.
2021. jún. 4. 19:35
 15/17 anonim válasza:

Keveset volt használva.

Nekem van egy 13 éves Volkswagen Passat-om, 45 000 km-el, garázsban állt és áll. Csak külföldi utakra használom, nyaralásra meg utazásra.

2021. jún. 5. 23:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat.
2021. jún. 11. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Van egy GG 6-os Mazdám, ráadásul 143 lóerős dízel. 2007-es, itthoni, most lesz benne kemény 100 ezer km, hétvégente használom, szinte csak garázsban áll. Próbáltam egyszer már eladni, de egyrészt a rossz hírnév, ami néha teljesen alaptalan, meg emiatt a km mizéria miatt is marad nálam szerintem.
2021. okt. 18. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!