Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet hogy rükvercbe...

Mitől lehet hogy rükvercbe kapcsoláskor recsegő hang jön ki a váltóból? Valamiért nem állnak le a fogaskerekek.. Ha pedig üresből előtte kapcsolok egy egyest majd onnan rükverc akkor semmi probléma (2009es Punto 1.4)

Figyelt kérdés

2021. jún. 3. 20:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%
#8: írj már egy példát ilyen autóra, amiben nem szinkronizált az egyes fokozat.
2021. jún. 4. 06:27
 12/29 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk ha álló helyzetben több másodpercnyi kuplungnyomás után is reccsen, akkor lehet, hogy tényleg gond van a kuplunggal.

1-est nem veszi nehezen?

2021. jún. 4. 06:37
 13/29 A kérdező kommentje:

#12 Nagyon ritkán nehezebben veszi

Amugy ősszel volt kuplungszett csere, most ket honapja kuplung hidraulika csere, váltóolaj csere..

Egyiktol se lett jobb max pár napig

2021. jún. 4. 10:18
 14/29 anonim ***** válasza:
72%

Az 1-es évtizedek óta szinkronizált. Kedvencem, mikor valaki ebben a hitben él, és a kereszteződésben meglassulva 4 km/h-nál is rácsúsztat inkább egy 2-est, többletkopással, mint gurulás közben visszarakná egyesbe... Mert ő így tanulta 70-ben, hogy ha gurul az autó, tilos 1-esbe rakni...

Legutóbb a kispolszkin találkoztam nem szinkronizált egyessel.

Haladni kell a korral.

2021. jún. 4. 19:21
 15/29 anonim ***** válasza:

Ha valóban 15 másodperc elteltével is reccsen, akkor a váltó/motor kapcsolata a kuplungpedál benyomása után "nem szűnik meg". Ez probléma. Vannak eltérő konstrukciók, de most nem azokra gondolok.

Az autó értéke miatt el kell dönteni, hogy ér -e annyit, amennyit egy esetleges teljes szerviznél elkérnének érte.

2021. jún. 6. 08:53
 16/29 A kérdező kommentje:

Azt nem értem hogy akkor miért csak rükvercben van problema...

Bár tudom h csak az nem szinkronizált

De tolatas előtt kapcsolok egy eloremenetet majd onnan rükvercbe ezzel még együtt tudok élni csak kérdés h nem lesz e még szarabb

2021. jún. 6. 10:04
 17/29 anonim ***** válasza:
de szarabb lesz. Nincs neked eltörve-elreccsenve a váltókar dobozában valami? Nekem ez volt a bajom.
2021. jún. 6. 10:31
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem, a váltókar rendben van, inkább én a kuplung környékén keresném a hibát..

Két hét múlva viszem szerelohoz kivancsi leszek

2021. jún. 6. 10:59
 19/29 anonim ***** válasza:
0%

a lónak a fszát szinkronizált az egyes

1996 os swiftemben sem szinkronizált ha épp 5 kmh-ra lassulok akkor két féle kopás közül választok:

1. vagy beraerőszakolom 1-esbe és kicsit ránt de a kuplung nem ég le

2. nem gyilkolom be hanem kettes csuszás akkor sül

mindkettő rossz ...vagy megállok had dudáljanak a majmok

2021. jún. 6. 14:39
 20/29 anonim ***** válasza:
79%
#19: Attól, hogy a 25 éves szutykodnak már szét van gyilkolva a váltója, az még gyárilag szinkronváltó volt.
2021. jún. 6. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!