Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen esetben mi a teendő?...

Ilyen esetben mi a teendő? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

2 éve vettem egy kocsit autókereskedőtől, külsőre belsőre jól néz ki, motorja is rendben van. A kocsi első tulajdonostól volt, tehát én vagyok a második tulaj. Karosszéria munkára került sor és kiderült hogy a kocsi teljes eleje, dob stb el van rohadva és purhabbal lett befújva. Ugye 2 év alatt nem lett ilyen módon a kocsihoz nyúlva és ezt nem is lehetett látni csak így hogy még lett bontva. Hívott a karosszériás hogy nézzem meg és megbeszéljük mi legyen. Ezt a rejtett hibát rá lehet verni az első tulajra vagy a kereskedőre amiről nem szólt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. jún. 1. 18:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagyok kereskedő, de megfordítom a kérdést.

Te hogyan igazolod, hogy a két év alatt nem nyúltatok hozzá?

Tudod, aki purhabot használ, az nem ad számlát, de a számla hiánya sem igazolná az állításodat.

Mármint a bíróságon nem állná meg a helyét, más esélyed pedig nincs két évvel a vétel után.

De javasolnám, hogy nézz utána annak, hogy mi számít rejtett hibának, mert ez baromira nem az.

2021. jún. 1. 19:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit gondolsz, majd 2 év múlva visszavásároltatod úgy, hogy azóta már 10-szer elköltötte azt a pénzt és több ezer kilométert lementél már vele? Margít. Normális?!
2021. jún. 1. 19:07
 13/18 crudy ***** válasza:
32%

Ezt a sztorit majd meseld el az elozo tulajnak is meg a kereskedonek is es ha megkerdik, hogy nem e te voltal az elmult ket evben verd rajuk h ertetlenek.

Szar ugy, nem minket kell meg gyozni, hogy senki nem szedi szet az autot vasarlas elott. Bar lehet, ha valaki keresi meg talalta volna. Erre azt szokas mondani, rabasztal.

2021. jún. 1. 19:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Édes istenem...
2021. jún. 1. 19:22
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ez egy 600 ezres kocsi és kívül belül makulátlan állapotban van, csak hát valaki kipurozta amiről nem tudtam és most a szerelő szólt erről."

Milyen autó? Csak kíváncsiságból...

2021. jún. 1. 20:20
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
De ha le kell bontani hozzá a fél autót akkor simán lehet hogy a kereskedőnek se volt fogalma erről,simán mondhatja hogy ő se tudott róla.2 év után meg teljesen esélytelen amúgy is
2021. jún. 1. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Két év távlatából semmire nem mész. Nem voltál kellően körültekintő a vásárlásnál, ez a tanulópénz. A következőnél majd viszel hozzáértőt
2021. jún. 2. 07:01
 18/18 krwkco ***** válasza:

Használt autóra 6 hónap garanciát ír elő a törvény. Ami azt jelenti, hogy ha az eladáskor meglevő rejtett hiba ennyi idő alatt kiderül, akkor az eladónak kötelezettségei vannak.

Ha az eladó magánszemély volt, akkor vita esetén a vevőnek kell bizonyítani, hogy a hiba eladáskor fennállt. Ha az eladó cég volt, akkor neki kell bizonyítani, hogy nem állt fenn.

Ettől a szerződésben lefele nem lehet eltérni, de hosszabb időtartamot lehet vállalni.

2021. jún. 2. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!