Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vettem egy lakást, nem írattam...

Vettem egy lakást, nem írattam át a közműveket. Milyen büntetésre számíthatok? Mi a teendő?

Figyelt kérdés

10 hónapja vettem egy újépítésű ingatlant.

Átvételkor aláírtam egy papírt, miszerint megbízom a céget, hogy írjon át a nevemre valamit. Én azt hittem az ELMŰ, de kiderült nem.

A vízszámlát a közös képviseletnek fizetem, de ELMŰ számlát nem kaptam.

Mi lehet a bírság?

2020. okt. 10. 15:45
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha új építésű, akkor lehet, hogy ingyen használod az áramot? Vagy valami lakóközösség fizeti?

Ha ingyen használod, de az óra rendesen le van plombálva, akkor nemigen lesz büntetés, legfeljebb valami késedelmi kamat. Ha viszont még nincs is használatba véve, leplombálva, csak úgy illegálisan rákötött az építő valamikor, akkor majd feltételezik, hogy valamit buheráltál, ott már lehet büntetés, mondjuk, a fogyasztás duplája, vagy ilyesmi. De ez se biztos, tudni kellene a körülményeket.

2020. okt. 12. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!