Hogyan lehet megóvni a legjobban egy utcán parkoló autó
állapotát?
Figyelt kérdés
Van egy 30 éves, nem rohadt, alváz és üregvédelemmel kezelt autóm.
Van egy másik, 20 éves, erősen korrodált, hamarosan lakatolásra kerülő autóm.
Hogyan lehet a legjobban megóvni az autók állapotát, ha a szabad ég alatt vannak?
Köszönöm
2021. máj. 30. 00:47
1/9 anonim válasza:
Eladod oket valakinek akinek van garazsa es persze addig is soha nem mesz veluk amikor esik vagy vizes az ut.
2021. máj. 30. 02:28
2/9 anonim válasza:
Utcán a legrosszabb. Nap, eső, jég, hó, más kocsik, emberek, állatok megkarcolhatják, letojhatják. Ha városban laksz akkor érdemesebb a környéken garázst bérelni.
2021. máj. 30. 02:54
3/9 anonim válasza:
Ilyen idős, megvigyázott, veterán korú autót vétek az utcán rohasztani. Ha semmiképp nincs módod legalább bérelni egy garázst a környéken, akkor annyit tehetsz hogy rendszeresen mosod, waxolod, eső után nem hagyod sokat állni, hanem megjáratod, hogy jól ki tudjon szellőzni a kaszni. De sajnos az állagromlás így is elkerülhetetlen, csak valamivel lassítani tudod.
2021. máj. 30. 08:08
4/9 anonim válasza:
Én csináltattam olyan "bugyit" amit alulról fel lehet csatolni.
Le van terítve a földre, amire ráállok autóval. A négy keréknél "lyuk" van, le van varrva igényesen mindegyik széle. Majd a felső vízhatlan ponyvát összefűzöm az aljával. Belseje mikroszálas, nem karcol.
Körülményes kicsit, de se alulról se felülről nem ázik.
Egy megoldást tudok javasolni. Minden használat után (ha sáros az alja, a kerékjáratok, stb) lemosni maradéktalanul, majd szárazon felöltöztetni. Sok plusz évet kapsz így.
2021. máj. 30. 08:29
5/9 anonim válasza:
#4 Napi használatú autónál elég körülményes lehet ez a "bugyogós" megoldás.
A páralecsapódással mit kezdesz? Mert gondolom nem zár légmentesen. A párás levegő bemegy alá, a hajnali hidegben pedig víz kicsapódik alatt a karosszériára. Utána meg szépen be van dunsztolva, még rosszabb mintha nem lenne rajta.
2021. máj. 30. 08:47
6/9 anonim válasza:
Ezt a "bugyizást részben nem tudom elképzelni hogy idegileg kibírnám, másrészt nem vagyok biztos benne nem többet ártanák a karosszériának mint amit segítenék. Szerintem az állandó párától szétrohad a kocsi.
2021. máj. 30. 09:59
7/9 anonim válasza:
#4-es vagyok
Nincs jó megoldás, kevésbé rossz van.
2021. máj. 30. 11:30
8/9 anonim válasza:
a ponyva sokkal rosszabb mintha csak parlagon allna, ponyva osszekarcolhatja a kasztnit, meg berohad alatta az auto mert nem szellozik
2021. máj. 30. 13:04
9/9 anonim válasza:
szerintem az a legjobb, ha odafigyelsz hol állsz meg, pl lehetőleg ne füvön, mert gyorsabban fog rozsdásodni az alja, árnyékos helyen, hogy ne szívja a nap, ne állj rizikós helyre, pl erkély alá ahol muskátlik lógnak az autó felett, rakj napellenzőt a műszerfalra hogy ha süti is a nap, ne kezdje ki a kormányt meg a műszerfal műanyag borítását, én pl olyan helyre se állok ahol esős időben megáll a víz és aki elmegy mellettem ráveri az autóra a saras vizet. Aztán ezen felül kb ennyi, egy jégeső esetén xarügy, de nincs nagyon mit tenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!