Semmi, szinte por.. kérdése:
Miért eheti a dízel motor az olajat?
Figyelt kérdés
Van egy 1Z 1.9 TDI-vel szerelt autóm, ami csípi az olajat. Van alatta állítólagosan egy chiptuning, ami miatt 4 ezres fordulaton kormol, de az alatt nem. A furcsa az, hogy nem minden esetben fogyaszt olajat. Naponta 80km-et teszek meg az autóval, munkába járás céljából. Legutóbbi olajcsere óta így már 1000 km benne van, folyamatosan mértem a szintet, egy cseppnyi olaj sem fogyott belőle. Tegnap egy nagyobb utat tettem meg a kocsival, egyben 700km-et. Erre az olaj láthatóan fogyott. Nem extrémen, de látszik a nívó pálcán. Nem tudom megállapítani mire kéne gondoljak. Nincs olajtócsa a kocsi alatt, hidegen és normál fordulaton nem füstöl egyáltalán, szépen húz, erős. Mégis csípi az olajat, és csak akkor amikor egyhuzamban megyek vele nagy távot, amikor napi használatban "kisebb" távokat megy (80km), nem fogyasztja egyáltalán. Nem szoktam magas fordulaton használni, így nagyon ritkán füstöltetem, egy-egy előzésnél max. Átvertek, és valójában nem chiptuning miatt füstől, hanem mert ki van kopva, és azért eszegeti az olajat? Vagy a chiptuning miatti dúsabb keveréknek van valami összefüggése az olaj bekajálásával? Ha ki van kopva, miért nem látható vagy érezhető erőben, hidegen füstölésben, nehezen indulásban, vízforralásban, kartellgázban, vagy akármi hasonlóban?2021. máj. 24. 14:59
1/4 anonim válasza:
Mikor mérted az olajat? Leállás után egyből?
2/4 A kérdező kommentje:
Nem sajnos, kivártam még leülepszik, ahogyan kell.
2021. máj. 24. 15:16
4/4 anonim válasza:
Nekem Audi 1,9 PDTDI van, azt írja a kezelési útmutató, hogy max. 1000Km/0,5 liter olajfogyasztás megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!