Egy 25 éves fiúnak akinek 420 ezer a nettó fizetése, milyen autót érdemes/reális vennie?
Azért nagyon nem mindegy milyen élethelyzetben.
És nem csak az autózási szokásokra és igényekre értve.
Mennyi a keret, milyen hosszabb/rövidebb távú tervek vannak amire kell a pénz (Ház/lakás, családalapítás stb). Milyen állandó kiadások vannak, mire és mennyi pénz megy el. Mennyi nem fájna fenntartásra.
Aztán utána jönnek a kérdések, hogy mik az elvárások az autóval szemben
Én fordítva tenném fel a kérdést. Mi az ami tetszik. Mert hiába találgatunk, sorolunk fel autókat, ha neked nem jönnek be. Utána nézném meg, hogy elég-e rá az anyagi keretem.
A fizetés önmagában nem sokat mond. Inkább azt kellene tudni, ebből mennyi marad meg a hónap végén és mennyi megtakarításod van, amit autóra szánnál.
Mondjuk havi 400 ezer a mai világban nem nagy összeg. Persze attól is függ mi van mellette, saját lakás, hobbi, albérlet ami viszi a pénzt.
Én valahol azt mondom, 1-2 éves megtakarítás amit mondjuk kocsira szánnék. Ekkora pénznél olyan 3-5 millió. Aztán nyilván itt is van új autó meg van bevált régi. Vehetsz megbízható népautót meg lehet különc is amire a gatyád is rámegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!