Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Heti 2x 200 km autópályázásra...

Heti 2x 200 km autópályázásra milyen autót vennétek, ha ezen kívül egész héten csak egy PR parkolóban állna?

Figyelt kérdés

Évi kb 20 ezer km körüli futásról beszélünk, ami 90%-ban autópályán lenne. 10 éve van jogsim, de viszonylag keveset vezettem és ez életem első saját autója lenne, ráadásul csak heti 2 napban használnám 2-2 órára, azon kívül valahol egy ingyenes parkolóban állna Budapesten és rá se néznék.

Ezek miatt olyat autót szeretnék, amit nem sajnálnék ha valami baja esne (pl. meghúznák). Nagyjából 2 millió forintig szánnék rá, ez 3 havi jövedelmem, tehát a fenntartása nem okozna anyagilag problémát, de azért nyilván nem szeretném, ha már a szerelő előre köszönne.

Egyéb preferenciák:

- Prémium márkák az "olcsón megúszás" miatt nem érdekelnek.

- Alap kényelmi extrák azért legyenek, de nagy tüzijáték nem kell: légkondi, tempomat, ESP, elektromos ablak, központi zár, egy tolatóradarnak is örülnék esetleg, meg egy bluetooth képes rádiós fejegységnek (hogy tudjak telefonról zenét hallgatni), de az utóbbi kettő nem életbevágó.

- Az autó mérete igazából nem lényeges, de értelmezhető méretű csomagtartója legyen (300 liter körül már szerintem megteszi), meg ha véletlenül hátra be kell ülnie valakinek, akkor ne kelljen a lábát amputálni. Tehát pl. egy Clio méretű autó oké, de egy városi miniautót mint pl a Toyota Aygo nem szeretnék. Túl nagy autó sem lenne célszerű, mert leggyakrabban egyedül utaznék vele, esetleg ketten.

- Motorizáció szempontjából nem tudom mi lenne az ideális ilyen felhasználásra. Benzin vagy dízel? Milyen teljesítmény kell, amivel már erőlködés és üvöltő motor nélkül is lehet a 130-at kényelmesen tartani? Autópályáztam már többször 70 lóerő alatti autóval is, azok is viszik a 130-at, de azért nem egy leányálom a 4500-on pörgő motort hallgatni órákig.

- Kézi sebességváltóval szeretném.

Mit tudtok ajánlani?

2021. máj. 22. 14:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Annyi pénzből én a helyedben egy 2-es Octaviát vennék egy kétliteres dízel motorral.
2021. máj. 22. 15:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, de egy 3-as Megane se lehet nagy baklövés. Vagy 3-as Laguna de kétlem kéne ekkora aautó
2021. máj. 22. 17:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát inkább a Megane méretkategóriája a nyerő, ötajtósban az gondolom jóval kisebb mint egy Octavia vagy Laguna.
2021. máj. 22. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Volkswagen golf V.
2021. máj. 22. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Tolatóradart 20e ft utólag beépíteni, BT rádió meg megoldható szivargyújtós FM adóval. Tehát ezek nem szempontok.

Mindegy, hogy dízel vagy benzin. Előbbi csöndesebb lesz valamivel. Teljesítményben próbáld tartani a 1 lóerő / 10 kg körülit, vagy picivel jobbat ennél.

2021. máj. 22. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!