Ez esetben milyen hibára utalhat ez a hibajelző lámpa?
Figyelt kérdés
Opel Corsa C autóról van szó. A mai napon amikor raadtam a gyujtast felvillantak szokas szerint a lámpák, de a sárga autó a villaskulccsal villogni kezdett es nem indult az autó, se elsőre, se másodjára. Levettem a gyujtast, ujra raadtam, akkor már nem villogott az a lámpa se, az autó beindult es elaludtak a lámpák. Korábban nem volt még ilyen. 1 honapja volt szervizben olajcsere miatt, ilyenkor a szerelő at szokta nekem nezni az autot és azt mondta, hogy a vizpumpa lassan cserére szorul, de még használhatom, egyebként úgy látta, hogy minden rendben. Nyilvan elviszem megnézetni, de addig is kíváncsi lennek, hogy mi okozhat ilyet, mert egyáltalán nem ertek hozza. Köszönöm előre is!
2021. máj. 19. 17:43
1/5 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy a kulcs chipjet nem olvassa az autó, ha "tekert" a motor, es ugy nem indult?
2021. máj. 19. 17:50
2/5 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a pótkulccsal, amit sose használtam még egyébként. Azzal ugyanezt csinálta, akarhanyszor probaltam... Ugy sikerult 2x beinditanom, hogy raadtam a gyujtast, nem vartam, hanem egybol inditottam, de egyszer az inditas utan le is allt. A masik kulccsal amit hasznalok is tettem egy par probat es 50-50%-ban indult. Mi lehet ez?
2021. máj. 19. 18:10
3/5 anonim válasza:
Tudtommal az immo hibáját autó lakattal ikon jelzi, nem autó villáskulccsal. Amit te mondasz, az vagy elektronikai problémát jelez (ha piros), vagy kötelező szervizt (ha sárga). Te azt mondod sárga volt, de kötelező szerviz miatt nem fogja letiltani a gyújtást. Lehet, hogy nálad az elektronikai hiba is sárga és az tiltotta le a gyújtást, ezért nem indult.
Ha valóban az a probléma, akkor az lehet bármi. Főleg hogy utána elindult, szóval valószínűleg csak egy téves jel lehetett. A hibatároló kiolvasása nélkül erre lehetetlen mit mondani.
2021. máj. 19. 18:12
4/5 anonim válasza:
Opeleknél C Corsa, G Astra, C Vectra villáskulcsos autó villogva jelzi hogy nem érzékeli az immot, a többi Opelnél nem tudom hogyan van. Egyébként valószínű nem érzékelte valami miatt az immot. Az hogy utána rendbe jött ez szép és jó de én sürgősen megnzéteném nehogy később megint előjöjjön a hiba és úgy maradjon. Egyik ismerősöm autójába igaz nem Opel volt ott ugyan ez volt nála. Párszor eljátszotta ezt fél éven át heti egyszer jelentkezett a hiba majd megszűnt aztán a vége az lett hogy nem javult meg sehogy sem. Az autót trélerrel vitték szervizbe ahol megmondták hogy az immo érzékelő kiégett nem tudni mitől de kompletten cserélni kellett volna jó drágán, de inkább kiiktatták azt és egy utólagos univerzális cuccal helyettesítették ami a műszerfalra lett helyezve egy eldugott helyen és egy kulcstartóba rejtett érzékelővel kellett gyújtás ráadásnál aktiválni.
2021. máj. 19. 22:32
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a valaszokat!
Szetszedtem a kulcsokat es a másolt kulcsban nincs is chip. Azzal folyamatosan azt csinalja, amit ma az eredetivel is eljatszott. Ugyhogy valoban ez lehet a hiba, hogy nem erzekeli az immot. Ki lehet iktatni ugy is, hogy ugy döntök, hogy nem helyettesitem semmivel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!