Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez reális, valamelyik nap...

Ez reális, valamelyik nap beszélgettem a szerelőmmel,és..?

Figyelt kérdés

És kérdeztem tőle,hogy megéri-e a szerelés?

Saját háznál szerel, és állítása szerint havi 400ezer-700ezer között szokott keresni.(ez elvileg a haszon)

Hétfőtől péntekig dolgozik.

Egyedül.

Ez reális lehet?

2021. máj. 19. 08:38
 1/9 D. Brasco ***** válasza:
100%
Attől függ miket csinál,meg hogy minden hivatalos vagy csak feketén megy az egesz
2021. máj. 19. 09:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja hat azt nem tudom, de nekem mar pl csinalt motorgeneralt :D
2021. máj. 19. 09:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerű munka, sok a szopás és biztos fárasztó is. De én simán el tudom képzelni. Hivatalos helyen egy levegőszűrő csere munkadíjáért is elkérnek annyit, mint az én fél napi nettó keresetem. Pedig kb 10 perc munka és nem igényel semmilyen szaktudást.

Oké, fenn kell tartani a műhelyt, ki kell fizetni a méregdrága célszerszámokat, célszoftvereket, adózni kell, stb. Nem is sajnálom senkitől ezt a pénzt. Ne értsen félre senki! Ha visszamehetnék az időben, a mai eszemmel sokkal inkább autószerelőnek mentem volna, mint egyetemre. Ha ügyes, jól dolgozik és sok ügyfele van, simán el tudom képzelni, hogy ennyit meg lehet keresni.

2021. máj. 19. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, reális lehet, ha:

1) Azért hétfőtől péntekig nem csak hébe-hóba dolgozik, hanem pörgeti a munkát

2) Van egy elég széles ügyfélköre, akik elégedettek vele, és visszajárnak hozzá

3) Nem adóz le minden forintot.

Nekem egy jó barátom még relatíve kezdőként is elkezdett otthon fusizni az alkalmazotti státusza mellett, jó híre van, környező településekről már elég sokan visznek hozzá autót, csak a fusiból munka után 3-4 órában / hétvégéken összerak olyan 200 körül. Most építi a műhelyét, mert lassan már nem éri meg alkalmazottként lennie, annyi munkája van mellette hogy már vissza is kell dobnia sokat időhiány miatt.

2021. máj. 19. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Persze, ez simán lehet
2021. máj. 19. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Persze, ez abszolút reális, sőt, ennyit illik is keresni egy jobb szerelőnek saját szakállra. Kérdés, hogy ő hogy számolja a hasznot, azért ez is nagyon megoszlik, mikor valaki feketézik, és magának számolja ki a dolgokat, akkor mennek a nagyotmondások.
2021. máj. 19. 14:57
 7/9 anonim válasza:
Legális rablás, amit szerelők csinálnak. A vicc az, hogy jónéhány közülük amellett, hogy lenyúl, nem csinálja meg rendesen a munkát.
2021. máj. 23. 15:56
 8/9 anonim ***** válasza:

@7: Nem rablás, egyszerűen a kereslet-kínálat aránya. Autószerelőre mindig van szükség, ahogy villanyszerelőre, vízvezeték szerelőre, és egyéb ilyen szakmabeliekre is.

Ahogy egy kozmetikus, vagy bármilyen szolgáltató is saját vállalkozásban nettó 4000-5000 forintos órabérrel szeret dolgozni, úgy az autószerelő is ezt kéri el. Sajnos vannak a kókány szerelők, de van sok valóban tisztességes, korrekt szerelő is, meg kell találni. Vagy meg kell tanulni szerelni a saját verdádat, persze az új agyonelektronikázott bonyolult robotokkal ez már elég necces.

2021. máj. 25. 07:59
 9/9 anonim válasza:
A fizetésemhez képest nem ez a kereslet-kínálat arány. És az a legnagyobb rablás, hogy nem csinálják meg rendesen a rájuk bízott munkát. Megbízhatatlan sajnios a többség. Lakásfelújításnál pl. szar anyaggal, nem szépen dolgoznak. Rámondja, hogy az alap szar, de nem ajánl jobb megoldást elfogadható, nem irreális áron. Annak ellenére, hogy órabérben kapja a főnökétől a pénzt simán kimegy a szemem láttára rágyújt (meg sem kérdezi, hogy zavar-e a saját teraszomon), telefonál magánügyben munkaidőben...de sorolhatnám...autószerelő még egyszer sem csinálta meg tökéletesen autót. Időpont egyeztetésnél tesznek rá magasról, hogy mit ígértek, ki mikor hányra jön, vagy hív vissza, az maximálisan hozzájuk igazítva- messze nem érdekli, hogy te is dolgozol, talán nem abból áll az életed, hogy őt várd, mikor éppen ideér, vagy nem. Nem tudom, Pesten mi a helyzet, de lehet, hogy ott a többség inkább pozitív csalódás...
2021. máj. 25. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!