Autóm kékes füstöt tol ki néha indításkor. Kellene aggódni?
Néhány reggelen (tehát hosszabb, több órás állás után) az autóm indításkor néha kilök egykis kékes füstöt magából. Nem mindig. Tudomisén heti egyszer. Illetve maga a füst mennyisége sem megbotránkoztató.
Utána megszűnik, csak indításnál löki ki magából. Gyorsításra sem jön elő. De engem picit zavar.
Kb fél éve vettem észre először.
Egy turbó-benzines 10 éves Mercedesről beszélnük.
Olajcsere most volt kb. egy hónapja. Olajat az elmúlt 30 ezer km-en egyszer sem kellett utántöltenem, tehát azt nem csipegeti radikálisan.
Gondolom indításkor kerül némi olaj az égéstérbe.
Érdemes aggódni, és szerelőhöz rohanni vagy ez úgymond "természetes"? Az autóban ~200.000 km van.
Szelepszárszimering elhasználódás?
Érnek valamit az ilyen célból kitalált motorolaj adalékok? "Folyáscsökkentő" néven futnak.
Az olajcserét valóban vidd le 10ezerre inkább maximum 15 ezrenként cseréld. De 1 évente mindenképp illő motorolajat cserélni. ezt a gyári előírást a 30 ezrenkénti cserére nem értem mire jó ennyi ideig halasztani ezt.
Ezeket a különféle adalékokat jobb teljesen elfelejteni még azt is hogy léteznek ilyenek. Ezek a dolgok csak nagyobb kárt okoznak hosszútávon, nem éri meg. Ami hiba van nálad az a szelepszár szimering is lehet, de nem biztos. Én a helyedben mielőbb megnézetném mert később lehet komolyabb baj is lesz.
Na várjatok... Senki nem mondta, hogy 30 ezres olajcsereperiódussal fut a gép :D Azt írtam, hogy az elmúlt 30 ezer km-en nem kellett utántölteni.
A 30 ezer km-en amit én raktam bele 3-szor lett olaj cserélve, évente kéri amúgyis is. Szóval nagyjából 10.000 km-t mentem olajcserék között. Plusz mínusz. Most az utolsónál szerintem nem volt meg a 10 ezer sem.
Köszönöm egyébként a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!