Milyen autó hangszórót válasszak?
Elég öreg autóm van, egy ‘93-as Corsa B. Eddig nem volt benne rádió, mert tönkrement a gyári, most dobtam bele egyet, de az öreg papírmembrános hangszórók már elfáradtak. Gyárilag csak a két első ajtóban van hangszóró, ezekre egy pozitív és egy negatív vezeték megy, átmérő 13 cm, mélység kb. 4,5 cm. Fúrni, faragni, kábelezni nem szeretnék, nincsenek nagy elvárásaim, csak ki akarom cserélni a két hangszórót valamire, ami szebben szól.
Kissé elkavarodtam az 1-2-3 tb utas, koaxiális és triaxiális hangszórók világában, ezért tanácsot szeretnék kérni. Milyen hangszórót vegyek bele, hogy élvezhetően szóljon?
A standard autóhangszóró nem fog illeszkedni bele, az opelé más kivitelű. Vagy venned kell hozzá beépítőkeretet, vagy belekókányolod valahogy.
Mivel nagy igényeid nincsenek, veszel valamit megfelelő méretben az árlista aljáról, és kész.
Ha nem feltétlen te szeretnéd megcsinálni, nagyon ajánlom a piton car audio-t ( [link]
Nekem már két autómon dolgoztak, a régi rohangálós Swiftbe (amiben alapból semmilyen rádió nem is volt) alakítottak ki egy egész jó kis hangrendszert, tavaly pedig az E36 kabrióm 8 hangszóróját cserélték ki, azóta gyönyörűen szól, és nem is volt drága, baromi korrekt és normális áraik vannak. Szerintem egy kérdést megér náluk. Pár ezernél többet tuti nem kérnek el a beépítésért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!