Motorkerékpárnál mikor jön el az a pont, hogy "érzem" a gépet?
Változó, lassú folyamat. Gyakorlás mennyiségétől is függ. Legalább 1-2000 km, amíg ezt magáról a legtöbb ember finoman elmondhatja (ha közben aktívan gyakorol, nem csak motorozgat mindenféle tudatosság nélkül). De mindig lehet újat tanulni, addigi tudást magasabb szintre emelni. Én kb 2000 km után mentem el utassal 2000 km-es túrára, de ott rengeteget tanultam még, utassal megint teljesen más dolog motorozni. Utólag visszanézve bátrak voltunk mindketten, talán kicsit felelőtlen is voltam, de szerencsére semmi baj nem történt.
Amíg valamit nem mersz, addig ne csináld. Abból lesznek a bajok, balesetek. Nem véletlenül van benned a félsz a legtöbb esetben. Esetleg érdemes lehet elmenni vezetéstechnikai oktatásra, vagy venni magadnak pár bóját aztán rutinozni valahol. Csak gyakorlás segíthet.
60 ezer km után is úgy érzem, bőven van még mit tanulnom. Bőőőőven.
"muszály kicsit bátrabban menni"
Nem muszáj. Normális közlekedéssel is "ráérez" és egyre kijjebb tudja tolni a határokat biztonságos körülmények között. Legveszélyesebb amikor a bátorság párosul a rutintalansággal.
Nem kell siettetni, majd ráérzel.
Sajnos egyeseknél, idő előtt kialakul a magabiztosság érzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!